Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

Locuinta lipsita de alergeni

Sfaturi pentru imunitatea locuintei impotriva alergenilor

24 februarie, 2014

Desi nu putem intotdeauna controla factorii declansatori de alergii care pandesc la usa locuintei noastre, putem lua masuri preventive impotriva alergiilor. Un studiu publicat in Jurnalul de Alergii si Imunologie Clinica din Statele Unite arata ca cercetatorii au gasit in mai mult de 50% din case cel putin 6 alergeni detectabili. Vestea buna este ca noi am facut un mic ghid cu modalitatile prin care se poate scadea expunerea la factorii declansatori de alergii. Ceea ce e afara, trebuie tinut afara. Ferestrele si usile ar trebui sa fie tinute inchise in marea majoritate a timpului (exceptand momentele in care aerisim) pentru a preveni patrunderea in casa a alergenilor si elementelor poluante. Cel mai bine ar fi sa setam aerul conditionat sa recircule aerul (filtrele trebuie schimbate regulat).…

mai mult >
Laveta pentru stergerea prafului

Alergie la praf? Metode de diminuare a prafului din casa

20 februarie, 2014

Mai mult de 90% din praful de uz casnic vine de la oameni si diverse materiale textile: particule si fibre abia vizibile care plutesc pe cei mai mici curentii de aer si care ajung pe orice suprafata din casa. Intr-un loc ferit de miscarea aerului, particulele raman pe loc. In alte locatii ale casei, ele se ridica in mod constant din cauza usilor si a ferestrelor care genereaza curenti de aer, dar si a oamenilor. Chiar daca lupta impotriva prafului este una care nu poate fi niciodata castigata complet, avem posibilitatea de a-l elimina cat mai mult posibil, evitand astfel declansarea unor reactii alergice. Organizeaza dulapurile pentru a mentine praful la minimum. Dulapurile sunt un paradis al prafului, pline de fibre mici de pe haine, prosoape si lenjeria de pat. Si de fiecare data cand deschizi…

mai mult >
Casa sanatoasa

Cele 8 elemente ale unei case sanatoase

19 februarie, 2014

O casa “verde” si sanatoasa sprijina bunastarea oamenilor care traiesc acolo, in mai multe moduri: asigura o energie mentala pozitiva, emana fericire si optimism si cel mai important, sanatate. Cat despre o casa nesanatoasa, aceasta poate fi oricand transformata in una potrivita, tinand cont de cele 7 elemente de mai jos. Asadar, o casa sanatoasa ar trebui sa fie: Uscata. Impedicarea apei sa intre in casa prin repararea problemelor din sistemul acoperisului este esentiala. Pe langa asta, apa de ploaie trebuie impiedicata sa intre in casa prin asigurarea unui drenaj eficient - efectul apelor pluviale asupra fundatiilor este deja binecunoscut. O alta etapa in mentinerea uscata a unei case este verificarea instalatiilor santitare din interior, care nu trebuie sa aiba scurgeri. Curata. Curatenia…

mai mult >
Copil racit

Cum sa evitam aparitia si raspandirea racelii

18 februarie, 2014

Stranuturi, tuse, pastile, febra – copiii nu pot merge la scoala si in curand simptomele de raceala apar la restul membrilor familiei. Va prezentam in continuare cateva modalitati eficiente prin care puteti evita raspandirea racelii. O metoda universala pentru a ramane sanatos vine din obiceiuri sanatoase si o casa sanatoasa. Spalati-va pe maini. Pe cat poate parea de banal, vechiul sfat al mamei este relevant si astazi. Cea mai buna buna metoda de protectie impotriva racelii este spalatul pe maini. Acest act este o necesitate si trebuie efectuat pentru cel putin 30 de secunde de fiecare data. Nu este nevoie de o solutie antibacteriana, un sapun normal va fi la fel de eficient. Folositi un dezinfectant de maini pe baza de alcool. Daca nu aveti mereu posibilitatea de a va spala pe maini,…

mai mult >
Produse de curatare pentru gospodarie

Produse naturale pentru o casa mereu curata

10 februarie, 2014

Din pacate, multe dintre produsele pentru curatare si intretinere folosite in propria gospodarie sunt daunatoare mediului din cauza continutului ridicat de chimicale. In plus, acestea ne pot afecta in mod direct pielea si caile respiratorii. Pentru a evita efectele nocive al acestor produse, puteti alege sa folositi produse naturale pe care le aveti la dispozitie in propria bucatarie: otetul, lamaia, uleiul de masline, bicarbonatul de sodiu – toate aceste produse functioneaza asemenea unor agenti de curatare. Sa luam de exemplu, otetul pe care il puteti folosi in scopuri diverse: indepartarea murdariei urat mirositoare se poate realiza prin pulverizarea de otet direct pe covor imediat ce ati murdarit suprafata acestuia; indepartarea mirosurilor neplacute din orice incapere prin amplasarea…

mai mult >