Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

Casa veche

Cum facem o casa veche mai sigura: sanatate si siguranta

28 mai, 2014

Casele vechi pot fi incantatoare, avand ceva aparte. Insa daca acestea nu sunt intretinute corect, pot pune probleme serioase de sanatate si siguranta. Sa vedem cum facem o casa veche mai sigura. Casele construite astazi trebuie sa “adere” la coduri de siguranta si sanatate stricte. Casele vechi, in timp ce adera la mult sarm si caracter, sunt mult mai predispuse la a avea probleme de siguranta – potentiale probleme care variaza de la vopseluri cu plumb si azbest, pana la probleme ale instalatiei electrice si scari subrede. Pericolele vopselurilor cu plumb si azbestului in casele vechi Anumite materiale folosite pentru constructia sau renovarea caselor vechi nu mai sunt folosite astazi din cauza problemelor de siguranta asociate cu ele. Prin acestea se numara: • Azbestul. Azbestul…

mai mult >
Palmier Areca

Plante care purifica aerul din camera

15 mai, 2014

Desi este vital pentru sanatatea noastra, aerul curat a ajuns, mai ales in spatiul urban, sa fie din ce in ce mai greu sccesibil. O mana de ajutor ar putea insa veni tot din partea plantelor. Specialistii de la NASA au facut mai multe studii si experimente pentru a afla care sunt plantele care reusesc cel mai eficient sa curete si sa purifice aerul. Rezultatele testelor au aratat ca unele plante actioneaza ca niste adevarate filtre impotriva factorilor poluanti. Pe primul loc intre aceste plante purificatoare este palmierul Areca, poreclit “cel mai eficient umidificator de aer”. La fel de eficient poate fi si Crinul Pacii. Aceasta din urma calmeaza alergiile si este indicat pentru camerele copiilor care sufera de astm. Voalul Miresei este cel mai bun remediu pentru incaperile incarcate…

mai mult >
Pet - porcusor de guineea

Cum sa protejam casa de animalul de companie

09 aprilie, 2014

Sau invers. Un nou animal de companie este mai mult decat un pachet adorabil de blana, fiind, de asemenea, o mare responsabilitate. Acel catelus sau pisicuta, in momentele in care se plictiseste si este curios, poate gasi o multime de modalitati de a intra in bucluc, si contrar opiniei populare, animalele de companie nu stiu intotdeauna intuitiv ce poate fi potential daunator. Siguranta unui animal de companie vine intotdeauna pe primul loc, dar veti dori, de asemenea, sa luati masuri pentru a proteja mobila, covoarele, precum si alte bunuri (inclusiv perechea preferata de pantofi). Mai departe am adunat sfaturi utile in ceea ce priveste animalele de companie si locuinta. Siguranta animalelor de companie: Portite si incuietori Cele mai frecvente accidente in practica unui medic veterinar sunt…

mai mult >
Purificator de aer pentru o casa sanatoasa

Imbunatatirea calitatii aerului din casa – avem nevoie de un purificator?

08 aprilie, 2014

Calitatea aerului din interiorul locuintei este esentiala pentru o sanatate a intregii familii, iar aceasta poate fi imbunatatita printr-un purificator de aer, un sistem care capteaza micile particule de praf, bacteriile si alergenii care circula prin intreaga locuinta. Intrebarea este, avem nevoie de un astfel de sistem? Haideti sa aflam. Ganditi-va cat de mult timp petrecem acasa – dormind, relaxandu-ne, mancand sau doar petrecand timp cu familia si prietenii. Pentru asta ne dorim ca aerul pe care il inspiram sa fie pe cat de curat, pe atat de sigur. Insa mobilierul tapitat, covoarele, draperiile, jucariile de plus sunt deseori pline de praf si alergeni. Calitatea aerului nu este, de multe ori, pe masura dorintei noastre. • Calitatea aerului din interior poate fi mai slaba decat cea…

mai mult >
doi caini in casa - sanatatea casei cu animale

Mentinerea sanatoasa a casei chiar si cu animale de companie

04 aprilie, 2014

Nu exista nici o indoiala – animalutele de companie adauga bucurie si multumire intr-o casa. De fapt, numeroase studii arata ca oamenii care traiesc cu animale sunt mai fericiti si mai sanatosi decat cei care nu fac acest lucru. Si totusi exista numerosi factori de sanatate de care trebuie sa tinem cont atunci cand tinem in casa prietenii cu blana – gestionarea puricilor, capuselor, accidentelor, parului, dar si a altor probleme pe care animalele le pot aduce in interiorul unei case. Circa 10-15% din populatie este alergica la animale. Alergiile la pisici le depasesc pe cele ale cainilor 2-la-1. In realitate, nu exista nici un animal care sa nu fie subiectul unei alergii. Exista doar animale cu mai putin par. Blana si parul sunt principalele surse de alergii, la fel ca si urina si saliva.…

mai mult >