Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

Suport pentru setul de cutite

Sanatatea familiei in bucatarie - dotari pentru siguranta crescuta [Partea I]

25 iunie, 2014

Siguranta in bucatarie inseamna unelte si informatii potrivite pentru a face gatitul mai usor si mai sigur. In topul listei ar trebui sa se gaseasca un set de cutite bune pe care ai invatat sa le folosesti corect. Pe lista mai adaugam si tocatoare, tigai si – elementul cel mai important – profilaxia pentru cei mici. O bucatarie echipata cum trebuie face gatitul mai usor, iar stiind cea mai buna metoda de folosire a acestora face gatitul mai sigur. Sa vedem impreuna cateva principii de baza legate de prepararea mancarii. Alegerea unor cutite bune si folosirea lor in mod inteligent Un set bun de cutite de bucatarie poate parea o investitie mare, insa cele de calitate pot rezista pentru multe decenii cu ingrijire specifica – si sunt mult mai usoare si sigure. Cum alegem cutitele potrivite…

mai mult >
Recipient depozitare pesticide

Sanatatea casei: cum depozitam pesticidele si cum le debarasam corect

18 iunie, 2014

Cum depozitam pesticidele Ce trebuie facut si ce nu, cand vine vorba de depozitarea pesticidelor? O depozitare necorespunzatoare si o debarasare incorecta pot fi periculoase pentru sanatatea umana si pentru mediu. Sa vedem cateva recomandari. • Nu stoca. Redu necesitatile strict prin achizitionarea cantitatii de pesticid pe care o vei folosi in viitorul apropiat sau in timpul acestui sezon. • Urmeaza toate instructiunile de depozitare de pe eticheta. • Depoziteaza aceste substante si solutii la inaltime pentru a nu putea fi atinse de copii sau animale. Daca este posibil, tine toate pesticidele intr-un cabinet inchis, intr-o incapere bine ventilata sau intr-un adapost de gradina. • Nu depozita niciodata pesticide in cabinete cu sau langa mancare, mancare de animale sau medicamente.…

mai mult >
Produse de curatare handmade

Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a

05 iunie, 2014

Pastrarea curata a casei nu necesita arme de distrugere in masa. Foarte multe solutii bactericide sunt adesea netrebuincioase, iar multe dintre ele ridica intrebari legate de sanatatea noastra si mediu. Aceste produse nu functioneaza mai bine decat omologii lor naturali si non-toxici si pe langa asta, dauneaza enorm naturii si pun santatea noastra in pericol pe termen lung. Produse de curatare non-toxice: fara produse de supermarket sau cum sa facem asta acasa Cresterea gradului de constientizare si a cererii de catre consumatorii „ecologici” -, precum si de parintii motivati sa isi mentina familiile sanatoase, a dus la o explozie de produse mai ecologice si non-toxice. Exista multe produse in aceasta categorie - de la detergentii de rufe si balsamurile de rufe pentru diverse, pana la…

mai mult >
Solutii non-toxice de curatare a locuintei

Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea I

03 iunie, 2014

Pastrarea curata a casei nu necesita arme de distrugere in masa. Foarte multe solutii bactericide sunt adesea netrebuincioase, iar multe dintre ele ridica intrebari legate de sanatatea noastra si mediu. Aceste produse nu functioneaza mai bine decat omologii lor naturali si non-toxici si pe langa asta, dauneaza enorm naturii si pun santatea noastra in pericol pe termen lung.Sa luam un exemplu. Sapunul antibacterian pe care il cumparam de la magazin nu ne curata mainile si nu indeparteaza bolile mai bine decat sapunul obisnuit. Putem tine locuinta curata cu mult mai putini bani, ne putem spori sanatatea si chiar proteja mediul prin intoarcerea la origini, la baze. Clorul: Care sunt alternativele? Clorul este unul dintre cele mai vechi „produse” de curatare. Este, de asemenea, unul dintre…

mai mult >
Kit de urgenta

Planul casei si al familiei in cazul unui dezastru

29 mai, 2014

Fiecare dintre noi stie, teoretic, ce ar trebui sa faca in cazul unei urgente sau al unui dezastru. Ni s-a predat la scoala, exista destule mituri, insa suntem cu adevarat pregatiti pentru un dezastru? Sa vedem impreuna cateva strategii pentru cazuri de urgenta. Vietile ni se pot intoarce pe jos din cauza dezastrelor naturale sau antropice, de la cutremure, incendii, tornade sau alunecari de teren – pana la atacuri teroriste (chiar daca rar in tara noastra) sau alte dezastre cauzate de om. Cea mai buna aparare este pregatirea si stiinta. Planul. Familia ta este pregatita prin cunoasterea elementelor de baza in cazuri de urgenta? • Invata rutele de evacuare. O buna cunoastere a imprejurimilor sau o intrebare corect pusa la pompieri sau politie te poate ajuta la iesirea rapida din zona afectata.…

mai mult >