Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Purificatorul de aer – De ce ai nevoie de unul si cum il alegi

25 octombrie, 2019

Poluarea este un fenomen global, care poate fi identificat in toate mediile de viata. Desi uneori tindem sa nu acordam o importanta prea mare poluarii, ea ne afecteaza sanatatea si ar trebui sa facem ceva in aceasta privinta. Mediile noastre de lucru si de viata, desi par a fi organizate si sigure, sunt din ce in ce mai artificiale si incarcate cu elemente toxice. Mai mult decat atat, aerul din interior poate fi si de 5 ori mai toxic de cat cel de afara, din cauza lipsei de aer curat, dar si a materialelor si echipamentelor care ne fac viata mai usoara. Cum putem beneficia de un aer mai curat in propria locuinta? Folosirea unui purificator de aer este solutie simpla care poate imbunatati semnificativ calitatea vietii noastre. In aerul dintr-o casa exista diverse particule materiale, precum:…

mai mult >
on

Cum iti poti pastra casa mereu curata si ordonata

24 octombrie, 2019

O casa mereu curata si ordonata este visul oricui. Dar uneori nu este usor sa mentinem toate lucrurile din casa noastra intr-o ordine perfecta, mai ales daca discutam despre cazul familiilor cu copii. Pe langa faptul ca o casa murdara este inestetica, ea poate reprezenta si un pericol pentru sanatate. Curatenia generala implica un consum mare de timp, dar si de energie. Indeplinind in fiecare zi mici treburi casnice vei diminua volumul de munca, iar casa ta va arata curata si ordonata mereu. Iti va fi ma greu pana te obisnuiesti, iar apoi aceste obiceiuri vor face parte din rutina ta zilnica, iar curatenia nu iti va mai parea atat de dificila. Cum poti face curatenie simplu si usor? Incepe prin a curata camerele pe rand. Daca nu stii de unde sa incepi, iti recomandam sa alegi camera cea mai…

mai mult >
on

Curatarea si intretinerea cuptorului

21 octombrie, 2019

Indiferent de cat de atenta si grijulie esti atunci cand gatesti, cuptorul tot se vor murdari. Iar daca iti doresti ca el sa reziste o perioada cat mai indelungata de timp este foarte important ca acesta sa fie curatat corespunzator. Daca nu este curatat periodic, daca nu chiar dupa fiecare utilizare, cuptorul va aduna resturi de mancare si grasime care in timp vor emana un miros specific de ars. Mai mult decat atat, daca interiorul cuptorului nu este curatat o perioada lunga de timp, stratul de reziduu ars prezent pe peretii cuptorului poate influenta negativ gustul mancarii. Cum cureti cuptorul La fel ca in cazul oricarui echipament care necesita conectarea la o sursa de energie, iti recomandam ca inainte de a incepe operatiunea de curatare sa scoti aparatul din priza (daca este cazul).…

mai mult >
on

9 plante care purifica aerul din casa ta

15 octombrie, 2019

O plimbare in parc, la munte sau in orice loc cu multa verdeata ne ajuta sa ne relaxam, sa ne incarcam bateriile cu energie si, bineinteles, sa respiram aer curat. Desi aerul curat este vital pentru sanatatea noastra, poluarea a ajuns, mai ales in spatiul urban, sa fie din ce in ce mai mare. O mana de ajutor ar putea insa veni tot din partea plantelor. Palmierul Areca, poreclit “cel mai eficient umidificator de aer”, este o planta care se adapteaza foarte bine la mediul de apartament sau casa. Palmierul Areca este una din cele mai apreciate si adesea achizitionate plante de interior. La fel de eficient poate fi si Crinul Pacii, el calmeaza alergiile si este indicat pentru camerele copiilor care sufera de astm. Clorophytum Comosum, denumita popular Crinul Verde sau Voalul Miresei, are o…

mai mult >
on

De ce este important sa curatam cosul de fum?

11 octombrie, 2019

Curatarea cosului de fum este o actiune importanta ce trebuie realizata cel putin o data pe an, inainte de inceperea sezonului rece. Conform Ordinul M.A.I. Nr. 163/2007 pentru aprobarea normelor generale de aparare impotriva incendiilor aceasta actiune este obligatorie si are ca principal scop inspectarea, intretinerea si curatarea cosului de fum, pentru asigurarea unei utilizari fara probleme a acestuia. Cosul de fum reprezinta calea de evacuare a gazelor arse in focarul centralei, gaze care contin substante si compusi chimici daunatori sanatatii. Dintre acestea, monoxidul de carbon este cel mai toxic. Un cos de fum curat va asigura evacuarea corecta a gazelor arse astfel incat centrala termica sa functioneze corect si sa protejeze utilizatorii de riscul inhalarii gazelor arse, si nu numai.…

mai mult >