Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Beneficiile luminii naturale

17 septembrie, 2018

De-a lungul timpului oamenii de stiinta au demonstrate ca oamenii cauta locurile insorite si se bucura mai mult de timpul petrecut in lumina naturala. Cercetarile au demonstrat, de asemenea, ca exista beneficii reale asociate cu timpul petrecut in spatii ce ofera lumina natura din abundenta. Lipsa luminii naturale poate afecta atat sanatatea oamenilor, cat si a mediului. Pe cand prezenta ei ajuta la scaderea consumului de energie electrica. Beneficiile luminii naturale Lumina naturala ii face pe oameni mai fericiti si mai optimisti. Cercetarile au dovedit ca iluminatul natural ii ajuta pe oameni sa fie mai productivi, mai fericiti, mai sanatosi si mai calmi. Vitamina D este esentiala pentru toti oamenii, ea are foarte multe beneficii si contribuie la reglarea sistemului imunitar. Metoda principala…

mai mult >
on

Cum scapam de gandacii de bucatarie

05 septembrie, 2018

Lupta impotriva gandacilor de bucatarie nu este una usoara. Fara dar si poate, gandacii de bucatarie sunt unii din cei mai dezgustatori daunatori casnici. Din fericire, cu putin ajutor putem opri pana si cele mai incapatanate infestari. De ce ne este invadata casa de gandaci? Gandacii de bucatarie ne pot contamina alimentele, ne pot transmite bacterii periculoase si pot supravietui pana si celor mai agresive incercari de eradicare. Motivele pentru care ei ne invadeaza casa sunt variate: de la mancarea lasata in colturi usor accesibile, de la genele de gunoi sau chiar de la gunoiul ramas in casa mai multe zile (mai ales pe timp de vara). Metode de combatere a gandacilor de bucatarie 1. Cauta sursele de acces si cuiburile Gandacii de bucatarie prefera locurile retrase si calduroase, locurile…

mai mult >
on

Cu ce se curata siliconul?

03 septembrie, 2018

Desi la prima vedere siliconul pare fragil si da impresia ca poate fi curatat usor, in momentul in care trebuie indepartat vom realiza ca nu este chiar asa. Curatarea siliconului uscat este o operatiune dificila si ne poate da mari batai de cap. Indepartarea siliconului proaspat aplicat Cel mai bun moment pentru indepartarea siliconului este atunci cand produsul este inca umed. Cand acesta este inca in faza de intarire, excesul sau siliconul aplicat incorect, se poate indeparta folosind hartie uscata. Puteti folosi diluant sau acetona pentru o curatare mai rapida, dar trebuie sa testati suprafata inainte de aplicare. Unele suprafete pot fi afectate, decolorarea fiind principalul efect care poate aparea. Indepartarea siliconul uscat In functie de produsul ales, siliconul poate rezista pana…

mai mult >
on

Cum scapam de viespi?

08 august, 2018

Pe glob exista peste 20.000 de specii diferite de viespi. Desi ele ne aduc foarte multe beneficii, sunt in acelasi timp si foarte periculoase. Apoximativ 4% din populatia Romaniei este alergica la veninul viespilor sau albinelor. Intepatura unei viespi este foarte dureroasa, iar in cazul persoanelor alergice poate fi chiar mortala. Din cauza ploilor abundente din ultima vreme, viespile au devenit foarte agresive. Caci sursele lor de hrana s-au diminuat considerabil. De obicei, in prima parte a verii viespile sunt aproape invizibile si abia le simtim prezenta. Insa o data cu aparitia fructelor dulci, mai ales a strugurilor de masa, a merelor sau a perelor, ele incep sa fie din ce in ce mai active. Metode de combatere a viespilor 1. Capcane Una din cele mai simple si eficiente metode de combatere…

mai mult >
on

Metode de combatere a igrasiei si a mucegaiului

03 august, 2018

Am putea spune fara sa exageram, ca mucegaiul si igrasia sunt cele mai de temut “dezastre” care pot aparea in locuintele noastre. Probabil acestea nu se vor da batute, indiferent de cat de mult ar evolua tehnologia de fabricare a materialelor pentru constructii. Repulsia pe care o simtim la vederea lor nu este doar de ordin estetic, ci si igienic. Aceste pete dizgratioase ne ameninta cu diverse boli, de la simple alergii, pana la complicate afectiuni pulmonare sau hepatice. Petele de umezeala care apar in anumite zone ale peretilor din locuinta noastra, reprezinta igrasia. Ea distruge nu doar stratul de vopsea aplicat pe un perete, ci si tencuiala, placile din gips-carton sau orice alt material poros aflat in calea lor. Ca o consecinta a faptului ca zona respectiva pastreaza umezeala mai…

mai mult >