Scaderea chiriilor la apartamentele vechi din Bucuresti devine tot mai moderata - 13 mai 2010

13 mai, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tendinta de scadere a chiriilor percepute de proprietarii de apartamente vechi din Bucuresti, inregistrata progresiv in ultimii doi ani, pare ca se estompeaza. In luna aprilie, chiriile nu au cunoscut scaderi semnificative fata de martie si sunt comparabile, in cele mai multe cazuri, cu ratele la banca, potrivit ultimului raport de monitorizare realizat de portalul AnunturiParticulari.
 
„Ne asteptam ca in urmatoarele luni de vara sa asistam la o scadere foarte usoara, urmata din toamna, de o crestere moderata pe anumite segmente cu cerere foarte mare, cum ar fi garsonierele si apartamentele cu doua camere“, estimeaza autorii raportului.
 
Pretul mediu solicitat de proprietarii care doresc sa isi inchirieze garsonierele este de 264 de euro, cu doar 3 euro mai crescut fata de pretul mediu al lunii trecute. Acest pret este cu 100 de euro mai scazut fata de pretul mediu al lunii aprilie 2008, cand se inregistra chiria medie a unei garsoniere la 376 de euro.
 
Un euro diferenta la pret se constata in situatia apartamentelor cu doua camere, unde pretul mediu atinge valoarea de 367 de euro. Diferenta fata de pretul mediu al aceleiasi luni a anului 2008 este de 200 de euro.
 
In cazul apartamentelor cu trei camere preturile sunt identice, pretul mediu solicitat de proprietarii ce doresc sa le inchirieze avand exact aceeasi valoare ca si cel de luna trecuta, si anume 531 de euro. Diferenta intre pretul lunii aprilie 2008 si pretul lunii aprilie 2010 este de aproape 300 de euro.
 
O diferenta semnificativa fata de luna trecuta se observa in cazul apartamentelor cu patru camere, unde se pare ca proprietarii au scazut pretentiile cu 50 de euro fata de luna martie, estimand ca valoarea medie a unei asemenea proprietati este in jurul a 736 de euro. Aceasta suma denota o scadere de 500 de euro fata de pretul apartamentelor cu patru camere scoase la inchiriat in luna martie a anului 2008.
   
Rahova ramane cel mai ieftin cartier
 
Cartierul Rahova este cel in care se gasesc cele mai mici chirii, urmat indeaproape de cartierul Berceni. Pretul unei garsoniere fara imbunatatiri porneste in Rahova de la 140 de euro si in Berceni de la 150 de euro, ajungand in ambele zone la maxim 300 de euro, pentru o garsoniera mobilata si utilata nou.
 
Tot in Rahova intalnim preturi la apartamentele cu doua camere pornind de la 160 de euro si ajungand la 450 euro, in timp ce in Berceni pretul minim este de 200, iar maximul de 600 de euro. Pretul nu creste foarte mult nici in cazul apartamentelor cu trei camere, unde chiriile minime sunt de 250 euro, respectiv 300 de euro, iar maximele ajung la valoarea de 500, respectiv 700 euro, pentru apartamente de lux. Valorile chiriilor apartamentelor cu patru camere se situeaza intre minimul de 400 de euro si maximul de 600.
 
Chiria in Pantelimon si Colentina
 
In Pantelimon, pretul unei garsoniere porneste de la 140 de euro in Baicului si poate ajunge pana la 350, in timp ce in Colentina, pretul minim intalnit in cartierul Andronache este de 170 de euro, iar maximul ajunge la valoarea de 300 de euro. In cazul apartamentelor cu doua camere, chiriile variaza intre 200 minim si 400 de euro maxim, pentru un apartament mobilat si utilat.
 
Peste pretul maxim se adauga 100 de euro, in cazul apartamentelor situate in ansamblurile rezidentiale nou construite, oferta fiind destul de variata.
 
Apartamentele cu trei camere confort I pornesc de la 250, respectiv 300 de euro si ajung la 550 – 600 euro, chiar 700 – 800 euro, in ansamblurile noi. Media la patru camere este de 500 de euro.
 
Dristor da tonul la chirii
 
Aici se formeaza preturile de nivel mediu cautate de majoritatea populatiei, cartierul beneficiind de apropierea de centru, metrou, piete si supermarketuri. Preturile garsonierelor variaza intre 200 si 300 de euro, in functie de confort si pozitie, iar preturile apartamentelor cu doua si trei camere intre 250 si 500 de euro.
 
Scad chiriile si in centru
 
Diferenta de pret intre zona Unirii si Victoriei este reprezentata de doar cateva zeci de euro, pretul minim de pornire al garsonierelor fiind de 150, respectiv 170 de euro si cel al apartamentelor cu doua camere de 250, respectiv 300 de euro. Maximele de pret ajung la 400 – 500 euro la garsoniere si 700 – 1.000 euro la doua camere.
 
In cazul apartamentelor cu trei camere, minimele pornesc de la 300 - 400 de euro, si ajung la maxime de 1.100 - 1.500 in Piata Victoriei, pentru apartamente mobilate si utilate lux. La cele cu patru camere, se striga primul pret de 500 euro si se poate ajunge la 1.500 euro.
 
Sursa: Capital

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Creditarea, din ce in ce mai permisiva cu limitele de varsta Creditarea, din ce in ce mai permisiva cu limitele de varsta
Apartamentele din complexurile rezidentiale, mai scumpe cu 10% Apartamentele din complexurile rezidentiale, mai scumpe cu 10%
De Sarbatori gatesti rapid alaturi de Tefal De Sarbatori gatesti rapid alaturi de Tefal
Milano Design Week 2021 Milano Design Week 2021
Miele consolideaza angajamentul de sustenabilitate, printr-o mai buna grija fata de mediu Miele consolideaza angajamentul de sustenabilitate, printr-o mai buna grija fata de mediu
Traieste o experienta gastronomica de vis cu Mozart Chocolate Cream Liqueur Traieste o experienta gastronomica de vis cu Mozart Chocolate Cream Liqueur

Vezi mai multe articole