SCHIMBARE RADICALA. Cum vor fi CALCULATE de anul viitor TAXELE si IMPOZITELE pentru case si masini

12 august, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Sistemul se va schimba radical, in calcul va intra un nou FACTOR care modifica total valoarea acestora...
 
Romanii cu proprietati mai scumpe vor plati impozite mai mari. Sistemul de impozitare a cladirilor, terenurilor si mijloacelor de transport va fi schimbat radical, pe termen mediu, introducandu-se alte criterii de calcul, cum ar fi valoarea de piata.
 
Ministerul Finantelor vrea sa elimine astfel actualele "aberatii" ale sistemului de impozitare prin care proprietarul unei locuinte mici din centrul orasului achita un impozit mai mare decat cineva care are vila la marginea orasului.
 
"Pentru o cocioaba din mijlocul orasului se ajunge sa se plateasca un impozit mai mare decat pentru o vila din afara orasului. Vrem sa eliminam aceste aberatii", au declarat pentru gandul oficiali din Ministerul Finantelor.
 
Ei au explicat ca impozitul pe locuinta, de exemplu, se calculeaza in functie de zona geografica in prezent. "Nu conteaza ca ai vila sau cocioaba in centrul orasului. Si dupa cum se stie, zonele rezidentiale sunt spre marginea oraselor. Nu se face distinctie daca locuinta este in centrul unui oras de 10.000 de oameni sau in centrul Bucurestiului. Este absurd", au comentat oficialii din Finante.
 
Noul sistem de impozitare, discutat cu FMI in noiembrie
 
Reprezentantii Ministerului Finantelor spun ca de 20 de ani sistemul de impozitare a caselor, terenurilor si mijloacelor de transport este neschimbat, dovedindu-se ca este "ineficient". "Deocamdata este doar o discutie, nu este nimic stabilit. Trebuie facuta o analiza serioasa. Vom discuta si cu misiunea FMI care va veni in noiembrie in Bucuresti", au declarat sursele mentionate, adaugand ca nu exista un termen de la care sa fie introdus noul sistem de impozitare. "Poate fi pe termen mediu, nu neaparat din acest an. Vrem sa regandim intregul sistem de impozitare (a cladirilor, terenurilor si mijloacelor de transport -n.red.). Nu vrem sa facem acest lucru "pe picior"", au spus oficialii din Ministerul Finantelor.
 
Strategia fiscala aprobata miercuri de Guvern si prezentata de Mediafax arata ca noul mecanism de calcul va permite majorarea veniturilor colectate din impozitele pe case, terenuri si automobile cu peste un miliard de lei in urmatorii trei ani.
Documentul, aprobat in sedinta de miercuri a Guvernului, releva intentia autoritatilor de a modifica legislatia fiscala in sensul identificarii unui sistem "echilibrat, echitabil si functional" in cazul cladirilor, terenurilor si mijloacelor de transport.
 
Pe baza acestui nou sistem, Guvernul anticipeaza majorarea veniturilor atrase din aceasta sursa, de la 4 miliarde lei in 2011 la 4,3 miliarde lei in 2012, la 4,5 miliarde lei in 2013 si la 5,1 miliarde lei in 2014.
 
In urma cu un an, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrica de peste 2.000 centimetri cubi sa fie dublat, iar persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.
 
Sursa: Gandul.info

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bosch desemneaza instalatorul anului 2016 intr-o atmosfera festiva Bosch desemneaza instalatorul anului 2016 intr-o atmosfera festiva
Clujul, unul dintre orasele fierbinti de pe harta imobiliara Clujul, unul dintre orasele fierbinti de pe harta imobiliara
Decathlon inaugureaza primul magazin din Focsani Decathlon inaugureaza primul magazin din Focsani
Factura la intretinere a aprins inflatia Factura la intretinere a aprins inflatia
Subventii la dobanzi si garantii la creditele pentru inchiderea si repararea balcoanelor Subventii la dobanzi si garantii la creditele pentru inchiderea si repararea balcoanelor
Constructiile ridica economia, dar si deficitele Constructiile ridica economia, dar si deficitele

Vezi mai multe articole