on

Sectorul privat, principalul motor de crestere al vanzarilor pentru cazanele ELCO

27 noiembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

ELCO, brand german aflat în portofoliul Ariston Thermo Group, continuă proiectele de furnizare a sistemelor destinate aplicațiilor comerciale, industriale sau rezidențiale mari. De la intrarea pe piața din România, brandul german ELCO a fost implicat în dotarea cu soluții eficiente de încălzire pentru o serie de proiecte majore din zona comercială și industrială.

ELCO a implementat soluții pentru operatori din domeniul comercial si al administrațiilor publice, care permit utilizatorilor să administreaze producerea de încălzire și apă caldă menajeră în funcție de cerințe specifice. Indiferent că a fost vorba de renovare, construcție nouă, modernizare sau adaptare, echipele de specialiști au gestionat proiectele de la faza de cerere de ofertă, instalare a echipamentului, până la recepția finală.

Printre beneficiarii cazanelor mărcii germane ELCO se numără centre wellness & SPA (WorldClass Atlantis și altele), unități medicale, precum MedLife, dar și parcuri logistice și depozite (P3 Logistics, CEMPS etc.). Un alt segment reprezentativ pentru ELCO sunt clădirile de birouri, astfel că cele mai importante proiecte ale companiei pe acest segment sunt construcții reprezentative din Capitală, precum The Bridge – Corp A, Campus Globalworth, Green Court- clădirile A și B, cu suprafețe de circa 125.000 mp.

„Suntem bucuroși să vedem sistemele ELCO în unele dintre cele mai importante proiecte imobiliare din acest an. Încrederea partenerilor noștri în brandul german ELCO vine ca o confirmare a calității soluțiilor complexe și complete pe care le oferim. Vom continua să vizăm proiecte din segmentul comercial, industrial, administrativ și rezidențial, precum clădiri de birouri, centre comerciale, spitale, hoteluri, clădiri de apartamente”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Potrivit reprezentanților companiei, cele mai multe proiecte realizate de ELCO România pe segmentul cazanelor în condensare de putere mare au fost realizate pentru sectorul privat, acestea ajungând la un procent de aproximativ 90% din totalul proiectelor ELCO.

Soluțiile de încălzire eficiente, tot mai căutate de către dezvoltatori

Conform reprezentanților ELCO, dezvoltatorii sunt tot mai interesați de dotarea spațiilor pe care le construiesc cu soluții de încălzire cât mai eficiente. Proiectarea simplă, implementarea fiabilă și funcționarea optimă a sistemului sunt principalele elemente care asigură eficiența sistemelor de încălzire.

În plus, instalarea celor mai moderne cazane ELCO reduce semnificativ valorile emisiilor de NOx, ceea ce contribuie la obținerea diferitelor certificări de evaluare a performanței energetice a clădirilor, precum BREEAM sau LEED GOLD, certificări pe care dezvoltatorii doresc să le obțină pentru a crește valoarea imobilelor.  

Când vine vorba de alegerea cazanelor pentru spații mari, clienții urmăresc ca acestea să aibă o eficiență ridicată, emisii de noxe scăzute, dar să prezinte și fiabilitate, alături de un raport pozitiv putere - amprentă la sol.

„La fel ca și în cazul centralelor termice de apartament, și pe acest segment observăm o tendință către echipamente eficiente, în condensare. Pe acest fond, gama de cazane ELCO include doar modele cu eficiență ridicată și emisii reduse de NOx ca răspuns la cerințele clienților. Soluțiile de încălzire ELCO includ tehnologii inteligente pentru economie de energie, proiectate pentru a satisface cerinţele individuale ale proiectelor”, a adăugat Drăguleanu.

Un alt criteriu important când vine vorba de achiziția unui sistem de încălzire este suportul oferit în alegerea și configurarea soluțiilor, dar și asigurarea serviciilor de post-vânzare și mentenanță. În acest sens, ELCO pune la dispoziția clienților săi o rețea națională de centre specializate ce pot asigura servicii precum punerea în funcțiune, inspecții tehnice periodice, autorizări de funcționare și service.

ELCO estimează o creștere de peste 20% a cererii de cazane în 2018

Piața cazanelor comerciale a înregistrat creșteri constante în ultimii ani, atât din punct de vedere cantitativ, cât și valoric. Evoluția are la bază, printre altele, și construcțiile noi de tip clădiri de birouri. Potrivit ultimelor date din piață, activitatea de construcții pe segmentul clădirilor de birouri va accelera în 2018. Pe acest fond, reprezentanții ELCO anticipează o creștere a cererii de produse pentru clădirile din sectorul business.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Colliers: Vanzarile de apartamente noi au scazut cu 60% in 2009 - 13 mai 2010 Colliers: Vanzarile de apartamente noi au scazut cu 60% in 2009 - 13 mai 2010
Esti tanar? Vrei o casa ieftina si noua? Cheia e la targul PROJECT EXPO: Imobiliare - 23 Februarie 2009 Esti tanar? Vrei o casa ieftina si noua? Cheia e la targul PROJECT EXPO: Imobiliare - 23 Februarie 2009
Orele de liniste in bloc sunt intre 22 seara si 6 dimineata Orele de liniste in bloc sunt intre 22 seara si 6 dimineata
Apartamente pe plaja: 49.000 de euro Apartamente pe plaja: 49.000 de euro
\ \"Residenz - cartierul german\" creste in Chitila
Un sfert dintre romani nu stiu cum se evalueaza un imobil - 26 Mai 2009 Un sfert dintre romani nu stiu cum se evalueaza un imobil - 26 Mai 2009

Vezi mai multe articole