Sfaturi pentru imbinarea culorilor in bucatarie

16 iulie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Culorile sunt precum un limbaj universal. Ele vorbesc de la sine despre personalitatea celui care le-a ales si le poarta pe haine sau in casa pe asternuturi, mobile sau zugraveala peretilor. Culorile vorbesc pentru noi si in locul nostru, ne definesc, ne reflecta sentimentele si starea de spirit. Iata cateva exemple de nuante elegante si frumoase care pot fi imbinate armonios in bucataria ta, precum si cateva sfaturi de potrivire a acestor culori. 

Pentru spatiile mici si inguste este bine sa alegi culori cool, fresh si stralucitoare. Incearca rosu aprins, albastru sau un verde efervescent In niciun caz sa nu alegi culori inchise deoarece acestea vor face bucataria ta sa para si mai mica decat este in realitate.

Lumina naturala pune in valoare culorile fresh, dar lumina artificiala le estompeaza din stralucire.

Nu umple mobila cu cani si pahare, nu aglomera cromatica bucatariei cu mai mult de doua nuante predominante.

Vopseste peretii in alb si alege o mobila in rosu aprins si alb. Sau zugraveste peretii bucatariei in verde si alege mobila alba. Fotografiile alaturate vorbesc de la sine despre efectul acestor contraste. Aceleasi reguli poti sa folosesti si daca esti burlac si iti doresti o bucatarie...albastra.

Poti sa folosesti culori indraznete si pentru masa si scaunele din bucatarie, amplificand astfel magia culorilor, luminilor si umbrelor. Iar daca vrei sa experimentezi mai mult, poti incerca si cu alte culori luminoase precum galbenul si portocaliul.

Nu in ultimul rand, daca ai prin bucatarie placute de faianta alba si ai talent la desen si pictura, pune-ti imaginatia la joaca.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Igienizarea bucatariei Igienizarea bucatariei
Ustensile utile in bucatarie Ustensile utile in bucatarie
Amenajarea bucatariei: de ce sa alegi blat din lemn masiv Amenajarea bucatariei: de ce sa alegi blat din lemn masiv
Albul in bucatarie Albul in bucatarie
Pentru bucatarie: chiuveta din granit Pentru bucatarie: chiuveta din granit
Cum sa alegi chiuveta potrivita pentru bucataria ta? Cum sa alegi chiuveta potrivita pentru bucataria ta?

Vezi mai multe articole