Ingrijirea broastelor testoase

Sfaturi pentru ingrijirea broastelor testoase

23 iunie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Continuam seria articolelor despre ingrijirea si cresterea animalelor de companie. Daca data trecuta am vorbit despre ingrijirea papagalilor, subiectul acestei saptamani il constituie simpaticele broaste testoase. Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea lor.

La fel ca si papagalii, broastele testoase traiesc foarte mult, asa ca nu-ti lua daca esti pensionar sau te apropii de pensie. In plus, cresc foarte repede, de aceea este bine sa ai de la inceput un acvariu mare, sa nu fii nevoit sa-l schimbi dupa 2-3 ani.

Este recomandat ca apa din acvariu sa fie schimbata o data la doua zile. Testoasele reusesc sa imputa apa foarte repede si nu este bine sa stea intr-o apa murdara deoarece creste riscul de imbolnavire.

Trebuie sa fii atent la temperatura apei. Aceasta nu trebuie sa fie nici prea calda, deoarece impiedica testoasa sa intre in hibernare, dar nici prea rece deoarece scade apetitul alimentar al broastei.

Testoasele trebuie spalate, mai precis sa freci fiecare solz al carapacei, inclusiv pe partea ventrala, folosind o periuta de dinti. Pentru intarirea carapacei este indicat sa o ungi cu un ulei care contine vitamina D si sa-i pui in acvariu un bloc de calciu. Nu tine broscuta in intuneric, ea are nevoie de lumina mai ales pentru a-si sintetiza vitamina D.

In ceea ce priveste hrana, la petshop gasesti mancare speciala pentru broastele testoase. In plus fata de aceasta mancare, le poti da felii subtiri de morcov, mar, precum si salata. Daca totusi testoasa nu le va manca, nu este nicio problema. Unora le plac la nebunie morcovii si merele, altele nici nu se uita la ele. Depinde de fiecare broasca in parte.

Si ultimul sfat: joaca-te cu ele. Chair daca la inceput sunt timide si sperioase, dupa ce se vor obisnui si invata cu tine, le va placea sa fie bagate in seama.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor
Paduchii de gaina – Cum scapi de ei si de ce varul nu este solutia potrivita Paduchii de gaina – Cum scapi de ei si de ce varul nu este solutia potrivita
Cele mai apreciate zece rase de caini de paza pentru casa Cele mai apreciate zece rase de caini de paza pentru casa
Grija sporita pentru animalele de companie pe perioada sarbatorilor de iarna Grija sporita pentru animalele de companie pe perioada sarbatorilor de iarna
Sterilizarea animalelor de companie - Pro si contra Sterilizarea animalelor de companie - Pro si contra
Alte 10 lucruri pe care nu le stiai despre pisici Alte 10 lucruri pe care nu le stiai despre pisici

Vezi mai multe articole