Sfaturile Symmetrica: Cum se poate transforma gradina intr-o oaza de relaxare

31 martie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Odată cu instaurarea sezonului de primăvară, din ce în ce mai mulți români se gândesc la reamenajarea spațiilor verzi din curtea casei. Potrivit Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, pentru o notă deosebită în propria grădină, se poate apela la realizarea fântânilor ornamentale, grătarelor, precum și la construirea unor jardinere supradimensionate.

Menite să sporească confortul și să ofere proprietarilor o modalitate practică de a-și organiza grădinile, elementele decorative precum jardinierele, fântânile ornamentele sau grătarele de mari dimensiuni pot fi realizate cu ușurință cu ajutorul unor blocuri de beton vibropresat, montate într-o manieră creativă de către o echipă de specialiști.

„Din experiența noastră, cele mai solicitate amenajări în care sunt incluse kit-urile de grădină vizează  construcția jardinierelor de mari dimensiuni, acestea urmârind fie linii curbate, fie contururi drepte. De asemenea, românii se orientează către grătare încadrate de blocuri de beton ce pot fi folosite și ca un simplu șemineu exterior pe perioada sezonului rece”, a menționat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Conform acestuia, interesul crescut pentru astfel de amenajări creative în grădini se datorează atât atemporalității elementelor, acestea putând fiind folosite pe tot parcursul anului, cât și ușurinței cu care se pot construi în colaborare cu o echipă de montatori specializați.

Astfel, pentru realizarea unei fântâni oranamentele, ori a unui grătar, este necesară săparea unei fundații pe care se va așterne un strat de balast compactat. Ulterior, se va săpa o fundație continuă de beton și se va demara procesul de montare propriu zis al elementelor de grădină prin zidire. În funcție de produsul finit dorit, zidirea se va realiza circular, linear sau în forme curbe.

În ceea ce privește construcția unei jardiniere, lucrurile sunt și mai simple, mai ales dacă se dorește un spațiu de mici dimensiuni, pentru acesta nefiind necesară aportul unui profesionist. Pentru construcția unei jardiniere prima etapă presupune înlăturarea spațiului vegetal din zona de construit și presărarea și nivelarea unui strat de nisip sau pietriș. Ulterior urmează montajul prefabricatelor din beton și umplerea spațiului cu pământ mixat cu îngrășământ pentru flori. Ultimul pas îl reprezintă plantarea florilor dorite.

„O jardinieră simplă poate fi realizată și de o persoană nespecializată cu o serie de ustensile și accesorii care se găsesc în orice gospodărie. În cazul în care se dorește însă o lucrare mai complexă atât din punct de vedere al design-ului, cât și al dimensiunilor, este recomandată contractarea unei echipe specializate care poate oferi sfaturi pentru o proiectare reușită și de durată”, a adăugat reprezentantul companiei.

Folosind elementele potrivite, precum kit-urile de grădină Alcatraz și Yucatan din portofoliul Symmetrica,  specialiștii din cadrul companiei afirmă că, pe lângă obiectele menționate, se pot realiza inclusiv bazele unei bănci de grădină pe care se poate aplica un șezut din lemn, terase, precum și ziduri de sprijin recomandate pentru grădinile construite pe mai multe nivele.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

IKEA lanseaza noua colectie sustenabila KÅSEBERGA printr-o initiativa de curatare a plajei Modern IKEA lanseaza noua colectie sustenabila KÅSEBERGA printr-o initiativa de curatare a plajei Modern
Locuinta viitorului Locuinta viitorului
Ce proprietati isi pot cumpara romanii cu 10.000 de euro - 17 februarie 2010 Ce proprietati isi pot cumpara romanii cu 10.000 de euro - 17 februarie 2010
Apartamentele noi au ramas la fel de scumpe Apartamentele noi au ramas la fel de scumpe
Cat te costa sa ai o casa fara a fi racordat la apa, curent si gaze Cat te costa sa ai o casa fara a fi racordat la apa, curent si gaze
Pretul apartamentului creste pe banii statului Pretul apartamentului creste pe banii statului

Vezi mai multe articole