Santatea casei

Lucruri si obiecte din casa care pot fi periculoase pentru sanatate

31 octombrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In casa ta exista multe lucruri care iti pot afecta, in timp, sanatatea. Evident ca acelasi lucru, o perna umpluta cu puf de pasare, de exemplu, tie ti-ar putea afecta sanatatea, in timp ce alte 100 de persoane nu au niciun fel de problema cu puful de pasare. Dar tu poate ca esti mai sensibil, mai predispus la anumite afectiuni sau cu un sistem imunitar mai slab, si tu ai putea sa dezvolti o alergie la puful din perna, fara ca aceasta alergie sa o dezvolte si ceilalti membri ai familiei tale. Iata, deci, ce pericole pentru sanatate ar putea sa te pandeasca in propria casa.

Aparatul de aer conditionat ar putea sa provoace astm sau alte afectiuni ale cailor respiratorii. Pentru a preintampina aceste afectiuni, filtrele aparatului trebuie sa fie curatate periodic, pentru a nu dezvolta bacterii, ciuperci si mucegai.

Patul din dormitor ar putea sa ascunda acarieni. Acestia pot cauza afectiuni respiratorii si ale pielii. Pentru a scapa de ei, aspira in mod regulat salteaua si schimba lenjeria de pat cat mai des.

Produsele de curatat slabesc sistemul imunitar si declanseaza tot felul de alergii respiratorii sau cutanate. Solutia este sa inlocuiesti produsele chimice de curatat, care-ti afecteaza sanatatea, cu produse naturale. Otet alb pentru indepartarea grasimilor, borax si apa pentru curatarea mucegaiului.

Sprayurile dezodorizantele pot sa dea dureri de cap, ameteli sau sa irite caile respiratorii. O varianta ar fi sa aerisesti bine camera dupa ce ai pulverizat dezodorizant. In cazul toaletelor, nu mai folosi spray dar ai grija sa fie sapun sau gel in aparatul dezodorizant al vasului de toaleta.

Iluminatul fluorescent poate sa afecteze ochii, sa dea dureri de cap, anxietate si deprimare. Solutia este simpla, renunta la neoane si inlocuiestele cu becuri cu lumina calda.

Sanatatea voastra este afectata de diferite lucruri si obiecte din casa? Daca da, care sunt aceste obiecte si ce afectiuni creeaza ele?

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lupta impotriva gandacilor de bucatarie poate fi castigata Lupta impotriva gandacilor de bucatarie poate fi castigata
Imi mucegaieste parchetul, desi casa este renovata Imi mucegaieste parchetul, desi casa este renovata
7 metode de a tine acarienii sub control 7 metode de a tine acarienii sub control
Curatenia de primavara – Trucuri eficiente Curatenia de primavara – Trucuri eficiente
De ce trebuie sa scapi de soareci si sobolani De ce trebuie sa scapi de soareci si sobolani
Sanatatea familiei in bucatarie - dotari pentru siguranta crescuta [Partea a II-a] Sanatatea familiei in bucatarie - dotari pentru siguranta crescuta [Partea a II-a]

Vezi mai multe articole