on

STABLES rescrie o poveste veche de 200 de ani

21 octombrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cel mai nou spatiu de co-working din Cluj-Napoca este amplasat in locatia fostelor grajduri ale Imperiului Austro-Ungar

 

Stables, un nou concept de serviced office, un spatiu de co-working premium s-a deschis in inima orasului Cluj-Napoca, chiar in incinta fostelor Grajduri Imperiale.

 

Grajdurile Imperiului Austro-Ungar, care au gazduit in trecut si o fabrica romaneasca de textile si care au o vechime de aproximativ 200 de ani, au fost readuse la viata si transformate intr-un spatiu modern de birouri, destinat antreprenorilor si companiilor care cauta nu doar un spatiu de birouri, dar si o comunitate si un mix de servicii competitiv.

 

 

Cu o suprafata de aproximativ 1.000 mp, cladirea Stables dispune de parter si etaj, oferind un spatiu generos de networking format din bucatarie, lounge si access la o gradina interioara, un centru de conferinta, zone de hot-desking, birouri dedicate si birouri private.

 

Preponderent spatiul a fost gandit pentru birouri private, acestea permitand o configuratie flexibila pana la un numar maxim de 20 de persoane, dar si birouri de cate doua pana la sapte persoane. O alta componenta majora situata la parter este zona dedicata socializarii si organizarii de evenimente, care incorporeaza un centru de conferinta ce poate gazdui pana la 50 de persoane. Stables ofera si 40 de locuri de hot-desking, sali de sedinta de 4 sau 8 persoane, cabine telefonice, dar si servicii ce descriu un spatiu de lucru complet: paza, parcare subterana, control acces atat pentru intrarea in spatiu, cat si pentru birourile inchise, receptie si serviciul de protocol, birotica, imprimanta si scanner, o bucatarie moderna, apa si cafea si, cel mai important, accesul la un mix de comunitate.

 

 

Stables face parte din proiectul de anvergura Record Park al dezvoltatorului imobiliar Speedwell si care, impreuna cu The Office, formeaza cel mai mare hub de business din Cluj-Napoca. Situat pe Onisifor Ghibu 20 A, proiectul este unul mixt cu spatii rezidentiale, cat si functii de retail si spatii de birouri (pe langa spatiul de co-working cuprinde: un resturant, o piscina deschisa cu acoperis retractabil in cadrul unui club sportiv, o gradinita, o cafenea si un cabinet stomatologic, dar si un supermarket al unui cunoscut brand romanesc). Proiectul a obtinut certificarea BREEAM, principala metoda internationala de evaluare a sustenabilitatii pentru proiecte de masterplanning, infrastructura si cladiri.

 

Din dorinta de a pastra un echilibru perfect intre istorie si prezent, proiectul a reprezentat o adevarata provocare pentru echipa COS Romania (Corporate Office Solutions), care s-a ocupat de amenajarea spatiului, fiind si printre primele companii care au ales Stables pentru relocarea showroom-ul lor din Cluj-Napoca. COS este parte a Grupului Office Solutions si consultant in domeniul amenajarii spatiilor de birouri din 1998, avand peste 2.000 de clienti si peste 15.000 de proiecte finalizate in Romania. 

 

Cluj-Napoca este un oras al inovatiei cu o dinamica de crestere remarcabila in ultimii ani, iar proiectul Stables vine sa sprijine mediul local de afaceri. Din aceste motive, am mutat showroom-ul COS din Cluj-Napoca in incinta Stables, ca o decizie strategica atat din punct de vedere al spatiului si al amplasarii acestuia, cat si ca punct de observare al dinamicii oamenilor si asteptarile diferite pe care acestia le au de la spatiul in care lucreaza. Pentru noi este o prioritate sa dezvoltam noi planuri de amenajare cu un grad mai inalt de personalizare pentru clientii nostri”, declara Christophe Weller, fondator si CEO al Corporate Office Solutions (COS).

 

„Ne-am pus amprenta asupra cladirii si am conservat elemente cheie cum sunt stalpii de fonta, invelisul de caramida sau barnele din lemn. Denumirea Stables accentueaza tocmai imbinarea dintre cladirea istorica si noul spatiu amenajat in stil art-deco, adaptat pentru nevoile omului contemporan, avand un stil functional si tehnologizat. Hub-ul, dat in folosinta in luna septembrie, a fost proiectat pentru necesitatile unor echipe medii si mari, ofera facilitati premium si are in prezent un grad de ocupare de aproximativ 35%”, a adaugat Marius Marza, Managing Partner Stables.

 

Stables a luat nastere printr-o investitie in valoare de 750.000 de euro si in implementarea spatiului s-au aplicat principiile noului sistem de certificare WELL sau Fitwel, care analizeaza cladirile din perspectiva de „well being”, starea de bine a ocupantilor.

 

Arhitecta spatiului, Laura Dragomir, a explicat cum au fost integrate elementele de inspiratie art-deco, majoritatea gandite si executate special pentru noile spatii de birouri, pentru a completa amprenta traditionala a cladirii: „Am folosit forme geometrice, stilizate si imbinate repetitiv, printuri vegetale si simboluri abstracte, piese de mobilier cu forme rotunjite, combinatii de culori pastelate si texturi elegante”.

 

„A companion, not just a company” este sloganul care defineste startul Stables, un partener ce doreste sa fie un companion pentru acele companii care, in drumul lor spre dezvoltare, au nevoie de un mediu si un spatiu unde sa atinga succesul.

AICI este diponibila o galerie foto a spatiului de coworking Stables din Cluj-Napoca. 

 

DESPRE Stables (Stables Offices)

Desprinsa dintr-o companie de mare succes, Stables si-a inceput propriul drum la Cluj-Napoca si are energia si resursele necesare pentru a se dedica in totalitate nevoilor clientilor sai. In spatele noului spatiu de co-working stau zeci de ani de experienta in domeniul design-ului interior de birouri, in care s-a acumulat o vasta experienta in livrarea de proiecte complexe si integre, in parteneriate stabile cu clienti majori. Deviza Stables: „A companion, not just a company”. 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bancile se gandesc la profit cand ofera o rata mai mica pentru clientii exemplari - 06 Februarie 2009 Bancile se gandesc la profit cand ofera o rata mai mica pentru clientii exemplari - 06 Februarie 2009
Alex Velea si Antonia gatesc cu Chef Henrik Sebok la Militari Shopping Alex Velea si Antonia gatesc cu Chef Henrik Sebok la Militari Shopping
Primaria Capitalei ataca in instanta decizia de majorare a energiei termice Primaria Capitalei ataca in instanta decizia de majorare a energiei termice
Apartamente noi doar pentru bogati Apartamente noi doar pentru bogati
Sectorul imobiliar si constructiile cresc concomitent cu salariile din domeniu Sectorul imobiliar si constructiile cresc concomitent cu salariile din domeniu
Adezivii Henkel aduc o crestere de 30% Adezivii Henkel aduc o crestere de 30%

Vezi mai multe articole