Reactii De dragul democratiei, si-au aprobat vanzarea terenurilor in rate

27 noiembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Partidele spun ca superoferta imobiliara li se cuvine
27 NOIEMBRIE 2008
 
Dezvaluirea facuta de Gandul despre posibilitatea ca partidele sa cumpere in rate, cu avans de 30%, de la stat, terenurile pe care isi au sediile a generat reactii iritate ale liderilor politici
 
Pedelistii cred ca statul trebuie sa sprijine partidele, pesedistii asteapta sa mai scada preturile, iar liberalii se declara prea saraci pentru a cumpara
 
Sediul din Modrogan al PD-L sta pe o mina de aur
 
Prim-vicele PD-L, Theodor Stolojan, a evitat sa condamne legea prin care partidele pot cumpara in rate terenurile pe care se afla sediile lor, chiar daca in plen colegii sai parlamentari au votat contra ei pe motiv ca „ e o smecherie”. In opinia lui Stolojan, „partidele politice fac parte din democratie si ele trebuie sprijinite de statul roman”. Trezorierul PD-L, Ion Ivascu, intrebat cat valoreaza terenul din Aleea Modrogan, unde se afla sediul central al partidului, si daca pedelistii au de gand sa-l cumpere in rate, a raspuns: „Buna intrebare. Suntem in campanie electorala, nu stim daca se focuseaza cineva pe acest subiect”. „Buna intrebare”, in conditiile in care preturile terenurilor din zona sunt exorbitante.
 
Vecin cu PD-L-istii, Gigi Becali declara ca a platit pe terenul pe care se afla celebrul sau palat, mult mai mic, de altfel, decat cel din Modrogan, 8 miloane de euro.
 
PSD mai asteapta, ca sa scada pretul
 
Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca nu stie de niciun demers pentru cumpararea terenului pe care se afla sediul din Kiseleff, potrivit legii recent adoptate. “Adevaratul succesor al FSN a fost PD, iar patrimoniul, fost al PCR, destul de abundent, a ramas la ei. PSD nu are in proprietate niciunul dintre sediile nationale din Bucuresti. Cand se va putea si daca o sa avem bani, vom incerca sa achizitionam sediul din Kiseleff”, a precizat Geoana. La randul sau, trezorierul Aristide Roibu a declarat pentru Gandul ca PSD este interesat sa cumpere sediul din Kiseleff: „Vom incerca sa cumparam sediul si, pe urma, vom initia demersurile legale pentru teren, dar, sincer vorbind, imi convine sa mai astept, pentru ca preturile imobilelor si ale terenurilor se vor reduce la jumatate”, a mai spus Roibu.
 
PNL, prea sarac sa-si cumpere sediul
 
Aflati de patru ani la guvernare, liberalii se declara prea nevoiasi pentru a-si permite sa cumpere sediul din Bulevardul Aviatorilor. „A fost evaluat undeva la 1 milion de dolari. Nu avem atatia bani si nici nu ar merita sa ii dam. Preferam sa platim chirie la RAAPPS”, ne-a declarat secretarul general al PNL, deputatul Dan Motreanu. El a precizeazat ca liberalii nu ar fi tentati nici de terenul vilei din Cartierul Primaverii. „Cea mai mare parte a curtii a facut obiectul cererilor de retrocedare. Noi am ramas doar cu terenul de sub sediu si cu acea curte mica, din fata, de vreo 4 pe 10 metri patrati”, a spus Motreanu. Asa ca liberalii vor ramane, cel putin pentru o perioada, chiriasi la stat.
 
Deranjat de mentionarea numelui sau in articolul dedicat, ieri, de Gandul acestui subiect, euro parlamentarul PSD Adrian Severin a tinut sa precizeze: „Acum stau in alta casa decat cea mentionata de dumneavoastra, intr-un apartament de bloc de 150 m2, care include si doua boxe igrasioase. Observ ca sunt printre ultimii oameni politici care nu au reusit sa-si cumpere casa in care stau”.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tranzactiile cu terenuri, pas cu pas - 06 mai 2010 Tranzactiile cu terenuri, pas cu pas - 06 mai 2010
A inceput Black Friday 2017 la Flanco! A inceput Black Friday 2017 la Flanco!
oferta oferta
Albastru Atemporal, votat Culoarea Anului 2018 in Romania Albastru Atemporal, votat Culoarea Anului 2018 in Romania
Asociatia, obligata sa raspunda solicitarilor Asociatia, obligata sa raspunda solicitarilor
Primaria Sectorului 1 reabiliteaza 85 de blocuri - 18 Februarie 2009 Primaria Sectorului 1 reabiliteaza 85 de blocuri - 18 Februarie 2009

Vezi mai multe articole