on

STAR STONE și-a bugetat investiții de 1,1 milioane de euro anul acesta și mizează pe o creștere de peste 20% a business-ului în 2022, la aproape 7 milioane de euro

23 martie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

STAR STONE este inclusă, pentru a doua oară, în clasamentul Financial Times, Top 1.000 cele mai performante companii europene

 

  • STAR STONE a înregistrat, în 2021, o cifră de afaceri de 5,52 milioane de euro, în creștere cu 26,5% față de anul anterior;
  • Vânzările din afara României (din Ungaria și Belgia) au generat peste 10% din cifra de afaceri;
  • STAR STONE este compania cu cea mai rapidă creștere din industria de construcții din România, în perioada 2017 – 2020 potrivit Financial Times.

 

STAR STONE, cel mai mare producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidențial, estimează, pentru 2022, o creștere de peste 20% a vânzărilor, la aproape 7 milioane de euro. STAR STONE este compania cu cea mai rapidă creștere din industria de construcții din România, în perioada 2017 – 2020, și a fost inclusă de Financial Times și anul acesta în Top 1.000 cele mai performante companii europene*.

 

„Prezența pentru a doua oară a STAR STONE în topul Financial Times este un motiv suplimentar să ne autodepășim și, în același timp, marchează recunoașterea eforturilor depuse, certificarea faptului că suntem o organizație sănătoasă, că ne-am îndeplinit misiunea an de an și că facem lucrurile mai bine în fiecare zi”, spune Cristian Pop, Director General STAR STONE S.A.

 

Creșterea estimată anul acesta ia în calcul o dezvoltare organică a companiei, diversificarea portofoliului de produse, îmbunătățiri aduse produselor comercializate deja, extinderea internațională, dar și o prezență mai activă pe piața din România.

 

Ținta pentru 2022 a STAR STONE vine pe un trend ascendent, compania înregistrând anul trecut afaceri de peste 5,5 milioane de euro, mai mari cu peste 25% față de anul anterior, cea mai mare creștere înregistrându-se la  accesoriile pentru gard, la piatra decorativă și la cel mai nou produs lansat: bolțarii Traverstone® Block, (un produs inovator care scurtează cu până la 90% timpul necesar construirii unui gard) și care, deși pus pe piață la finalul anului trecut, a reușit să genereze 6% din cifra de afaceri a companiei.

 

Planul de investiții STAR STONE pentru 2022 ia în calcul un buget de 1,1 milioane de euro și vizează extinderea pe plan local, dar și în Europa.

 

„În primul trimestru, vom finaliza investițiile începute în 2021, și anume: vom pune în funcțiune o linie nouă de producție deservită de o stație de betoane de ultimă generație, cu sistem de dozare a culorilor inclus, vom investi în lansarea de noi produse, urmând ca din a doua jumătate a anului să direcționăm investițiile pentru creșterea capacităților de producție, să mărim spațiile de depozitare, să îmbunătățim procesele de logistică și vom adăuga în portofoliu game noi de produse, pe segmentul de prelucrare a metalelor, complementare produselor de bază”, mai spune Cristian Pop.

 

Compania va continua  dezvoltarea și extinderea rețelei de distribuție din România care, în momentul de față, numără aproximativ 300 de distribuitori și selleri, printre care rețelele Dedeman și Hornbach.

 

Prezentă pe piața din România încă din 2008, STAR STONE a intrat în 2019 și pe piața din Ungaria, iar în 2020 și în Belgia, cele două piețe externe generând anul trecut 10% din cifra de afaceri a companiei (Ungaria 8% și Belgia 2%).       

 

STAR STONE urmărește pentru anul în curs consolidarea și dezvoltarea rețelei de distribuție din Ungaria și extinderea în 3 noi țări, punând bazele rețelei de distribuție în Austria, Slovacia și Cehia.

 

*STAR STONE a fost inclusă anul acesta în topul Financial Times (FT) 1000 cele mai performante companii europene. Prezența companiei în acest top vine ca o recunoaștere a strategiei de dezvoltare, a inovației și a investițiilor derulate de-a lungul timpului. Topul FT 1000 publicat de Financial Times este la șasea ediție şi, alături de compania de cercetare Statista, stabilește clasamentul companiilor din Europa care au înregistrat o creștere semnificativă a afacerii în intervalul 2017 – 2020, STAR STONE înregistrând, în acest interval, cea mai rapidă creștere a unei companii din construcții, din România.

 

Despre STAR STONE

STAR STONE este cel mai mare producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidențial. Prezentă pe piața din România încă din 2008, compania STAR STONE a intrat în 2019 și pe piața din Ungaria, iar în 2020 și în Belgia, unde comercializează, printr-o rețea amplă de distribuție, dale de pavaj, bolțari, piatră decorativă, accesorii de gard, borduri de piscină etc. La nivel național, compania dispune de o rețea de peste 300 de distribuitori și rețelele DIY Dedeman și Hornbach. STAR STONE a fost inclusă anul acesta, pentru a doua oară, în topul Financial Times (FT) 1.000 cele mai performante companii europene. Prezența STAR STONE în acest top vine ca o recunoaștere a strategiei de dezvoltare, a inovației și a investițiilor derulate de-a lungul timpului în tehnologii de ultimă oră, în cercetare și dezvoltare pentru crearea de produse de calitate destinate segmentului rezidențial.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pretul apartamentelor Pretul apartamentelor
Miele lanseaza in Romania cuptorul revolutionar Dialog si noile electrocasnice premium pentru smarthomes Miele lanseaza in Romania cuptorul revolutionar Dialog si noile electrocasnice premium pentru smarthomes
La munte se lucreaza la peste 1.000 de case La munte se lucreaza la peste 1.000 de case
Chiriile locuintelor de stat ar putea ajunge la pretul pietei Chiriile locuintelor de stat ar putea ajunge la pretul pietei
TVA-ul redus la locuintele noi nu va relansa tranzactiile - 16 DECEMBRIE 2008 TVA-ul redus la locuintele noi nu va relansa tranzactiile - 16 DECEMBRIE 2008
Inspectorul Primariei amendeaza omul ca sa-i inhate terenul Inspectorul Primariei amendeaza omul ca sa-i inhate terenul

Vezi mai multe articole