SYMMETRICA: Cele mai noi tendinte in amenajarea gradinilor

11 mai, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Proprietarii de grădini au renunțat de mult la a folosi aceste spații doar ca o zonă dedicată exclusiv creșterii plantelor și profită de creativitatea designerilor de exterior cu privire la transformora acestor zone în adevărate spații de relaxare. Astfel, potrivit Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, printre cele mai importante tendințe de amenajare din acest an se numără crearea unei zone de socializare, utilizarea unor culori neutre în amenajare și a unor forme atipice. 

Întrucât spațiul de grădină este cel mai frecventat pe timpul verii, foarte mulți români, proprietari de locuințe, au început să apeleze la specialiști în design exterior pentru a-și reda în întregime personalitatea și stilul chiar și în acest spațiu. Zonele de socializare, culorile naturale care să redea un ambient atemporal, dar și formele atipice ale spațiului, sunt printre cele mai noi cerințe ale românilor ce dețin un spațiu de grădină.

Zone de socializare și relaxare

Una dintre cele mai frecvente solicitări venite din partea proprietarilor români este crearea unor zone delimitate în cadrul cărora aceștia să-și poată petrece timpul liber alături de familie și prieteni. Astfel, în funcție de spațiul disponibil, aceștia recurg la construirea unor grătare rotunde, ce pot servi ca zonă de socializare atât pe timp de vară, cât și în sezonul rece.

Din spațiile moderne nu lipsesc nici băncile ce au în componență o jardinieră sau cele simple amplasate în jurul unor spații verzi care contribuie astfel la crearea unui colț de relaxare, oferind o notă intimă și personală ambientului. 

Conform companiei, spațiile verzi  sunt din ce în ce mai căutate atât pe segmentul rezidențial, cât și în cadrul companiilor care au sediul în zonele urbane, datorită beneficiului de relaxare pe care acestea îl oferă angajațiilor. Ideale pentru o pauză sau pentru petrecerea timpului liber, zonele verzi sau colțurile de verdeață create cu ajutorul unor jardinere supradimensionate aduc un plus de valoare și inspirație în orice decor.

Culori și materiale naturale pentru un aspect atemporal

„Dacă la interior urmărim să adaptăm cele mai noi tendințe de design, în propria grădină este important să obținem un decor a cărui estetică să treacă testul timpului și care să rămână mereu la modă. În acest sens, cele mai căutate nuanțe sunt cele pământii sau mixuri de culori naturale care nu-și pierd niciodată efectul”, a completat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.  

Astfel, aspectul de piatră naturală ce se regăsește în portofoliul kit-urilor de grădină Symmetrica inspiră ambiente clasice și autentice, ce sunt ușor aduse în contemporainitate datorită tehnologiilor moderne de placare și a prelucării speciale a elementelor.

La fel de important pentru adepții unui stil modern este și sustenabilitatea produselor și o durată de viață cât mai îndelungată a articolelor folosite în amenajare. Astfel, sistemele speciale, precum Aqua Protect, care protejează pavelele împotriva infliltrării apei, sunt din ce în ce mai solicitate, atât datorită contribuției lor la protecția produselor, cât și a faptului că durata de viață a pavelelor astfel tratate ajunge la cca. 25 ani.

Forme atipice pentru un plus de personalitate

Nu în ultimul rând, pentru a spori efectul de autenticitate, din ce în ce mai multe grădini se diferențiază prin forme atipice, un design creativ și alei delimitate într-un mod special.  Zonele înguste sau cu forme curbe ori neregulate sunt marcate printr-o pavare care să permită întrepătrunderea spațiilor pietonale cu verdeață, care poate genera un aspect atât practic, cât și plăcut din punct de vedere estetic.

„Pentru acoperirea unei suprafețe cu margini neregulate, sunt utilizate dalele de mari dimensiuni, în timp ce pavajele de mici dimensiuni, sunt recomandate mai mult pentru cele curbe”, a menționat Sebastian Bobu.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Un brad brazilian in centrul Bucurestiului Un brad brazilian in centrul Bucurestiului
Fondul de garantare aproba zilnic 96 de dosare pentru Fondul de garantare aproba zilnic 96 de dosare pentru "Prima casa" - 19 martie 2010
Amenda de pina la 100.000 de lei la demolarea ilegala a apartamentului Amenda de pina la 100.000 de lei la demolarea ilegala a apartamentului
Daikin Romania, afaceri in crestere cu 26% in 2016 si planuri de consolidare a pozitiei pentru 2017 Daikin Romania, afaceri in crestere cu 26% in 2016 si planuri de consolidare a pozitiei pentru 2017
Fii Super Tu! Unleash your Super Hero! Fii Super Tu! Unleash your Super Hero!
Ariston Thermo a prezentat la Mostra Convegno Expocomfort, cea mai mare expoziție din domeniu, noile produse din portofoliu Ariston Thermo a prezentat la Mostra Convegno Expocomfort, cea mai mare expoziție din domeniu, noile produse din portofoliu

Vezi mai multe articole