on

Tabla cutata vs. tabla click: 3 Diferente esentiale

31 iulie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Când vine vorba despre construirea sau renovarea unei case, alegerea corectă a materialelor este esențială. Unul dintre cele mai importante elemente este acoperișul, care trebuie să fie nu doar estetic, dar și durabil și rezistent la intemperii. Nu trebuie scăpat din vedere nici bugetul, mai ales în proiectele în care se pune accent pe economie și eficientizarea costurilor. În acest sens, tabla pentru acoperiș este o opțiune populară, dar pe piață există mai multe tipuri. Unele dintre ele pot fi utilizate și în alte aplicații, nu doar pentru acoperiș.

tabla acoperis


Conform specialiștilor RoofArt, lider de piață în domeniul materialelor pentru acoperișuri, două dintre tipurile de tablă din care poți alege sunt tabla cutată și tabla click. Acestea sunt variante economice, dar totodată caracterizate de performanța specifică produselor RoofArt.

RoofArt pune la dispoziția clienților o gamă variată de produse și accesorii de calitate superioară, inclusiv tablă acoperiș. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, RoofArt oferă cele mai bune soluții pentru acoperișuri, indiferent de complexitatea proiectului. Totodată, echipa RoofArt le oferă celor interesați de astfel de soluții toate informațiile de care au nevoie pentru a face alegerea corectă. De data aceasta, este vorba despre diferențele dintre tabla click și tabla cutată.

Tabla cutată și tabla click: Soluții practice, dar diferite

Tabla cutată poate fi considerată un material de construcții tradițional, folosit de mult timp pentru acoperișuri, dar și în alte aplicați. Este rezistentă, durabilă și ușor de instalat, fiind o opțiune populară pentru multe tipuri de construcții. În schimb, tabla click, cel mai nou produs adăugat în portofoliul RoofArt, este o inovație în domeniu, oferind un design modern și posibilitatea instalării rapide și eficiente.

Utilizarea tablei click și tablei cutate

Unul dintre aspectele care diferențiază cele două produse este utilizarea. Dacă folosirea tablei click se rezumă la acoperișuri și fațade, tabla cutată plusează la acest capitol, având utilizări multiple în gospodărie și în domeniul industrial.

Poți folosi tabla cutată de la RoofArt pentru acoperișuri, garduri, fațade, pereți despărțitori, lambriuri, streașină, sageac sau plafoane. Mai mult decât atât, RoofArt produce tabla cutată din oțel în două variante diferite:

• T8, cu dimensiunea cutei de de 8 mm, recomandată pentru proiecte cu dimensiuni și buget reduse, în special pentru fațade, plafoane, garduri sau sageac (varianta cu profil perforat);

• și T18, cu înălțimea cutei de 18 mm, recomandată de RoofArt pentru fațadele și acoperișurile halelor industriale.

 

Montajul tablei cutate și al tablei click

O altă diferență între cele două tipuri de tablă constă în modul de instalare. Panourile de tablă click se montează printr-un sistem special de clipsare, pe care nu îl regăsim și în cazul tablei cutate, ceea ce înseamnă că montatorii vor instala rapid și simplu un astfel de acoperiș.

De asemenea, deși ambele materiale se fixează cu șuruburi pe acoperiș, montajul cu prinderi ascunse al tablei click asigură un aspect uniform, aducând plus-valoare.

 

Aspectul exterior al tablei click și al tablei cutate

În ceea ce privește aspectul exterior, ambele tipuri de tablă vin cu avantajele lor distincte.

Tabla cutată este obținută prin „modelarea” tablei plane în urma intrării acesteia în utilajul de producție. Astfel, se pot seta mai muți parametri, diferite înălțimi de cute, aplicarea de perforații pentru ventilare în cazul streșinilor etc. Cuta este profilată în exterior, în cazul tablei pentru acoperiș sau în interior, pentru panourile de tablă folosite la placarea fațadelor. Aceasta este recomandarea RoofArt când vine vorba de profilarea tablei cutate.

Totodată, în cazul gardurilor, de exemplu, aspectul tablei cutate poate fi un avantaj, deoarece îți permite să așezi tabla pe orizontală pentru un efect modern, dar și să o combini cu diverse alte materiale, precum piatra, pentru a obține un stil rustic.

Tabla cutată de la RoofArt poate fi produsă într-o gamă variată de nuanțe, oferindu-ți posibilitatea de a personaliza proiectul în care dorești să o folosești. De la nuanțe de roșu și vișiniu, până la culori neutre, gri și negru sau tablă cutată care imită aspectul lemnului, pe site-ul celor de la RoofArt poți găsi prezentate variante diferite! Cu toate acestea, modelul de tablă cutată, respectiv cuta în sine, poate fi un dezavantaj în cazul în care se dorește un aspect minimalist, neted și fără cute.

Pe de altă parte, tabla click constă în panouri/ fâșii late din tablă plană îmbinate între ele pe lateral cu ajutorul unui sistem de clipsare. Are un aspect simplu, uniform, care poate fi ideal pentru proiectele moderne sau minimaliste. Aspectul uniform al tablei click conferă o eleganță aparte clădirii și un plus de rafinament. Mai mult decât atât, la RoofArt ai la dispoziție nu mai puțin de 4 modele diferite de tablă click din care poți alege:

• panouri simple de tablă, care nu prezintă cute pe suprafață – ideale dacă îți dorești continuitate și minimalism;

• panouri prevăzute cu două cute – poți alege această variantă în cazul în care preferi detaliile subtile;

• panouri prevăzute cu nouă cute – RoofArt recomandă acest model de tablă click în proiectele în care se dorește evidențierea pantei acoperișului sau a verticalității unei fațade;

• panouri prevăzute cu cute dese – acestea oferă, pe de o parte, volumetrie specială oricărei suprafețe, dar și avantaje practice: rigiditatea sporită.

Așadar, în timp ce tabla cutată poate fi mai versatilă în termeni de utilizare, cu tabla click de la RoofArt ai la dispoziție mai multe opțiuni în ceea ce privește aspectul.

În definitiv, alegerea între tabla cutată și tabla click depinde de preferințele personale și de specificul proiectului. Dacă ai nevoie de mai multe informații înainte de a face o alegere, specialiștii RoofArt te pot ajuta cu sfaturi și soluții personalizate. Le poți scrie un mesaj, accesând site-ul producătorului, unde vei găsi mai multe detalii despre cele două produse, tabla cutată și tabla click, dar și despre alte soluții performante pentru acoperișuri.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cel mai fin tratament pentru peretii tai Cel mai fin tratament pentru peretii tai
Sticla cu fir de aur si argint Sticla cu fir de aur si argint
Caramida: de ce acest material ramane unul dintre cele mai recomandate in constructii Caramida: de ce acest material ramane unul dintre cele mai recomandate in constructii
Clase de beton pentru constructia de case si retete de preparare Clase de beton pentru constructia de case si retete de preparare
Placari ceramice la exterior – aspect si durabilitate Placari ceramice la exterior – aspect si durabilitate
Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie II Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie II

Vezi mai multe articole