tablie pat

Tablia patului – o multitudine de solutii

19 decembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca patul este piesa-cheie a oricarui dormitor, tablia patului si, de fapt, tot peretele de care este lipit acesta necesita atentie speciala in decorare. Modul de incadrare a patului da camerei nota dominanta, fie ca adopti un stil modern, retro, romantic sau minimalist. Desi astazi exista o varietate impresionanta de tablii de pat in magazinele de profil, din care poti alege, vei putea ajunge si singur la rezultate la fel de bune daca incerci sa iti pui creativitatea la bataie. Iti prezentam mai jos cateva idei:

• Foloseste trei panouri de lemn pe care le vei monta unul in continuarea celuilalt, de unde se termina patul pana aproape de tavan. Poti folosi tablii suficient de lungi pentru a cuprinde si zona celor doua noptiere. Imbraca fiecare dintre tablii cu material textil in trei culori diferite, poti merge chiar pe nuante in degrade, dar pastrand acelasi imprimeu.
• Daca patul tau are o tablie clasica ce nu se diferentiaza prin nimic, te poti folosi de o idee simpla pentru a-i aduce o imbunatatire. Drapeaza o fasie de material de latimea patului, din spatele tabliei, pe tot peretele cu patul, pe tavan si continua pe peretele opus, mai ales daca acolo este fereastra, iar fasia poate functiona pe post de draperie. Pentru a obtine acest aranjament e nevoie sa montezi cate o sina metalica in locul unde tavanul se imbina cu cei doi pereti opusi, prin care vei trece materialul. Langa tablia patului va exista un dispozitiv de rulare ce va modifica lungimea draperiei in functie de preferinte.
• O solutie ieftina, dar foarte creativa, in cazul in care patul tau nu are tablie sau are o tablie foarte mica, este sa-ti imbunatatesti sau sa-ti creezi de la zero propria tablie, pictand-o pe perete. Foloseste-te de sabloane sau da frau imaginatiei. Poti picta un grilaj retro, asemenea paturilor cu cadre metalice foarte ornamentate sau o tablie futurista, iesita din comun.
• Alta idee de decorare a spatiului de deasupra patului este agatarea unui tablou sau a doua tablouri simetrice ori a unui panou compus din mai multe poze de familie. Orice ai alege, ai grija sa nu pozitionezi rama prea jos ca sa nu o poti atinge cu perna.
• Daca vrei sa imbini esteticul cu functionalul, alege sa iti faci o biblioteca sau un raft pe comanda, in mijlocul caruia sa plasezi patul. Obtii, astfel, o “tablie” supradimensionata si toate lucrurile de care ai nevoie vor fi la indemana. Rafturile le poti construi chiar tu: foloseste sertare vechi pe care le imbini in diverse forme geometrice, agatandu-le in asa fel incat marginile sertarelor sa devina cadrul raftului sau imbina cutii din lemn pe care le poti configura, de asemenea, sub orice forma doresti.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mobilierul ecologic Mobilierul ecologic
Tapitarea mobilei vechi: cum ii prelungesti viata si cum o faci mai sigura Tapitarea mobilei vechi: cum ii prelungesti viata si cum o faci mai sigura
Politele - instrumentul ideal pentru amenajarea eficienta a spatiilor mici Politele - instrumentul ideal pentru amenajarea eficienta a spatiilor mici
Elemente decorative exotice si mobilier din bambus Elemente decorative exotice si mobilier din bambus
Cum sa alegi masa si scaunele de dining perfecte: sfaturi si recomandari Cum sa alegi masa si scaunele de dining perfecte: sfaturi si recomandari
Design scandinav in doza concentrata Design scandinav in doza concentrata

Vezi mai multe articole