Politele - instrumentul ideal pentru amenajarea eficienta a spatiilor mici

27 iulie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Va mai aduceti aminte de fotografiile facute in fata bibliotecilor incarcate cu dictionare, atlase, compendii si alte volume ca semn distinctiv al pregatirii academice? De ce biblioteca nu mai este centrul de interes pentru designerii art&deco este un fapt
polite
evident: evolutia tehnologiei a marcat semnificativ tendintele in decoratiuni interioare, era minimalismului preluand suprematia asupra obiectelor de mobilier masiv. Stocarea informatiei a devenit digitalizata, astfel incat imprimarea pe suport de hartie a cazut in desuet. Astfel se explica de ce rolul bibliotecii clasice a fost inlocuit de mijloace de organizare a spatiului mai reduse, mai eficiente si mai usor de intretinut.
 
Unul din instrumentele cel mai utilizate in compartimentarea si „aerisirea” incaperilor mici este montajul politelor. Acest obiect de mobilier se defineste atat prin utilitatea sa, reprezintand o alternativa eficienta de organizare a spatiului, cat si prin aspect: polita poate deveni chiar un element estetic, creand o personalitate proprie unei incaperi monotone. Potentialul decorativ al politelor este practic nelimitat: diversitatea materialelor din care pot fi realizate (lemn, plastic, sticla, etc), culorile, design-ul si chiar suportul metalic sunt elemente usor customizabile, care se pot asorta oricarei incaperi.
 
Montajul politelor este, de asemenea, un factor ce ii determina pe multi sa opteze pentru acest obiect de mobilier, in dauna dulapurilor masive sau a bibliotecilor. Cu doar doua suruburi fixate in perete, poti transforma un spatiu neutilizat intr-un loc in care poti depozita aproape orice. Un ansamblu de polite fixate in coltul unei incaperi, incepand chiar aproape de tavan, pana aproape de podea poate inlocui cu lejeritate un dulap sau o mini biblioteca, rezultatul multumind chiar si pe proprietarul cel mai conservator.
 
Avantajele oferite de polite sunt multiple, incepand cu asigurarea nevoii stringente de spatiu, intretinerea facila pana la pretul redus, montajul simplu si diversitatea de produse. Totusi, politele au si un dezavantaj major: in cazul in care va schimbati resedinta, reorganizati mobila intr-o incapere, sau doar vreti sa renuntati la acest obiect de mobilier, ceea ce ramane in urma vor fi multe goluri in pereti pe care va trebui sa le acoperiti sau sa le ascundeti.
 
Curentul minimalist in domeniul decoratiunilor interioare invita proprietarii sa treaca de bariera mobilierului clasic si sa devina ei insisi design-eri. Posibilitatile de amenajare sunt nelimitate, singurul element constrangator fiind spatiul. Asadar, nu va temeti sa redecorati si sa transformati cel mai banal colt de camera intr-un colt de rai.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Scaune, fotolii, banci si mese fabricate in Romania Scaune, fotolii, banci si mese fabricate in Romania
Sfaturi pentru compartimentarea dressing-ului Sfaturi pentru compartimentarea dressing-ului
De ce fronturi din MDF pentru mobilier? De ce fronturi din MDF pentru mobilier?
Cuierul. Constructia si Fixarea Cuierului. Cuierul. Constructia si Fixarea Cuierului.
Infinity for Home - furnizor de solutii complete pentru amenajarea casei Infinity for Home - furnizor de solutii complete pentru amenajarea casei
Cum sa alegi masa si scaunele de dining perfecte: sfaturi si recomandari Cum sa alegi masa si scaunele de dining perfecte: sfaturi si recomandari

Vezi mai multe articole