Tamplarie Aluminiu si PVC

29 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

...fereastra potrivita!

Traversa, montant, cremona, nervura, balama, cadru fix, imbinare in sa, lacrimar, cercevea… poate acesti termeni sunt departe de dumneavoastra, insa ei va sunt foarte aproape prin lumina naturala pe care o lasa zilnic sa patrunda in interiorul apartamentului si aceasta pentru ca sunt componentele...ferestrei.

O fereastra buna asigura interiorului caminului dumneavoastra un minim de confort; in mod normal, ea trebuie sa permita patrunderea de lumina suficienta iar caracteristicile sale termice, fonice si de rezistenta trebuie sa impiedice patrunderea umiditatii si a zgomotelor din exterior.

Cel mai important este sa stiti ce tip de fereastra se potriveste constructiei casei sau apartamentului si ce doriti de fapt de la o fereastra… mai multa lumina… mai multa izolare fonica… mai multa securitate si protectie impotriva intemperiilor… sau pe toate la un loc.
In general, o cincime din fereastra este facuta din lemn sau alte materiale ca metalul, PVC-ul, iar patru cincimi a ferestrei din sticla. Lemnul este apreciat pentru ferestrele caselor vechi, ori intr-un mediu traditional, in zonele rurale, la munte ori la mare. Exista ferestre excelente din lemn, ale caror calitate si estetica sunt perfect comparabile, daca nu chiar superioare modelelor din alte materiale. De ceva ani insa, PVC-ul si aluminiul par sa fie preferate celorlalte materiale. Rezistente la efectele poluarii sau la soare si ploi, ferestrele din PVC nu pot putrezi si nu necesita absolut nici o intretinere, decat o simpla spalare periodica, de aceea acest tip de material este recomandat mai ales pentru regiunile cu intemperii abundente. In plus, tamplariile din PVC poseda excelente calitati izolatoare, iar la ferestrele mari, profilurile compartimentate sunt rigidizate prin ranforsari de otel. Aluminiul este simultan elegant, rezistent si usor, aluminiul
isi   gaseste cu usurinta locul la ferestrele caselor si blocurilor, deoarece sustine bine greutatea geamurilor de mari dimensiuni. Defectul sau ramane totusi calitatea mediocra a izolarii. Aluminiul este disponibil in trei tipuri: mat, satinat si stralucitor. Aveti de asemenea posibilitatea de a alege aluminiul termolacuit, la care paleta culorilor este foarte vasta.
Un alt material folosit in tamplarii este otelul, care desi foarte rezistent si cu un grad ridicat de protectie impotriva oxidarii totusi are o capacitate mediocra de izolare termica.
Exista si tamplarii mixte, care asociaza calitatile a doua materiale diferite, un fel de sandvis lemn-aluminiu, PVC-lemn, otel-PVC sau alte combinatii. Dar indiferent de combinatii sau de simplitatea tamplariei, se intampla uneori, sau destul de frecvent, ca spatiul dintre canatul si cadrul fix ale unei ferestre sa permita trecerea unui curent de aer. Chiar daca este minim, el reprezinta totusi o pierdere excesiva. Astfel, un interstitiu de 2 mm pe tot perimetrul unei ferestre mari poate lasa intr-o ora sa treaca tot atat aer cat ar trece printr-un ochi spart de geam. Insa despre etansarea si izolarea ferestrelor veti gasi mai multe detalii saptamana viitoare.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Plase Anti-insecte pentru Tamplarie din PVC - Aluminiu sau Lemn Stratificat Plase Anti-insecte pentru Tamplarie din PVC - Aluminiu sau Lemn Stratificat
Usi glisante Usi glisante
Etansarea si izolarea ferestrelor Etansarea si izolarea ferestrelor
Geamul termoizolant Geamul termoizolant
Curatatul ferestrelor Curatatul ferestrelor
Amenajarea locuintei: ghid de inlocuire a tocurilor de la usile interioare Amenajarea locuintei: ghid de inlocuire a tocurilor de la usile interioare

Vezi mai multe articole