Tavanul dormitorului - Partea a II-a

19 noiembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Continuam seria tavanelor inspirate si va reamintim ca acestea nu trebuie sa fie plate si albe. O astfel de suprafata, neglijata de cele mai multe ori, se poate transforma in punctul focal al incaperii, cu ajutorul formei, culorilor si al modelelor folosite.

Tavanul-harta
Un exemplu inspirat de decorare a tavanului este imaginea de mai jos. Modelul alb-negru folosit este o harta foarte detaliata a Parisului. Ideea surprinde prin originalitate, dar si prin modul in care imbina componenta estetica cu valoarea sentimentala a unui oras de care proprietarii casei sunt, probabil, foarte atasati. Calitatea hartii, ce pare schitata de mana, si schema monocroma accentueaza intregul design al camerei. Este, intr-adevar, o placere sa privesti acest tavan, ce devine o opera de arta, atat prin ideea hartii, cat si prin forma sa atipica.

Tavan din tablia patului
In exemplul de mai jos tablia futuristica a patului se prelungeste si devine tavan pentru zona de dormit. Un element de decor atat de indraznet elimina nevoia altor elemente de decor. Camera ramane simpla si curata. Designul minimalist este insufletit de catre acest obiect personalizat care scoate in evidenta cel mai important element al dormitorului – patul.

Tavanul textil
Intr-un decor de palat, dar reinterpretat modern, patul cu baldachin serveste drept tavan. Materialul textil reuseste sa apropie tavanul, pentru ca inaltimea sa sa nu mai para atat de intimidanta. In plus, o astfel de decorare a tavanului creeaza o atmosfera intima in jurul patului.

Mai multe modele de tavane creative gasiti in prima parte a acestui articol, aici.
 

Sursa: www.homeanddecor.com.sg
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tavanul dormitorului - Partea I Tavanul dormitorului - Partea I
Vopseaua care te poarta pe dune de desert Vopseaua care te poarta pe dune de desert
Cum decoreaza romanii peretii interiori - vopsele in culori calde, tapet floral sau 3D si placari din lemn Cum decoreaza romanii peretii interiori - vopsele in culori calde, tapet floral sau 3D si placari din lemn
Lavabila si vopseaua cu efecte speciale Lavabila si vopseaua cu efecte speciale
Infografie: tot ce trebuie sa stii despre placile decorative colorate – terrazzo! Infografie: tot ce trebuie sa stii despre placile decorative colorate – terrazzo!
Gletuirea si vopsirea peretilor Gletuirea si vopsirea peretilor

Vezi mai multe articole