Tavanul dormitorului - Partea a II-a

19 noiembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Continuam seria tavanelor inspirate si va reamintim ca acestea nu trebuie sa fie plate si albe. O astfel de suprafata, neglijata de cele mai multe ori, se poate transforma in punctul focal al incaperii, cu ajutorul formei, culorilor si al modelelor folosite.

Tavanul-harta
Un exemplu inspirat de decorare a tavanului este imaginea de mai jos. Modelul alb-negru folosit este o harta foarte detaliata a Parisului. Ideea surprinde prin originalitate, dar si prin modul in care imbina componenta estetica cu valoarea sentimentala a unui oras de care proprietarii casei sunt, probabil, foarte atasati. Calitatea hartii, ce pare schitata de mana, si schema monocroma accentueaza intregul design al camerei. Este, intr-adevar, o placere sa privesti acest tavan, ce devine o opera de arta, atat prin ideea hartii, cat si prin forma sa atipica.

Tavan din tablia patului
In exemplul de mai jos tablia futuristica a patului se prelungeste si devine tavan pentru zona de dormit. Un element de decor atat de indraznet elimina nevoia altor elemente de decor. Camera ramane simpla si curata. Designul minimalist este insufletit de catre acest obiect personalizat care scoate in evidenta cel mai important element al dormitorului – patul.

Tavanul textil
Intr-un decor de palat, dar reinterpretat modern, patul cu baldachin serveste drept tavan. Materialul textil reuseste sa apropie tavanul, pentru ca inaltimea sa sa nu mai para atat de intimidanta. In plus, o astfel de decorare a tavanului creeaza o atmosfera intima in jurul patului.

Mai multe modele de tavane creative gasiti in prima parte a acestui articol, aici.
 

Sursa: www.homeanddecor.com.sg
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Vopsea lavabila cu efecte decorative – Ghid de aplicare Vopsea lavabila cu efecte decorative – Ghid de aplicare
Intr-o noua lumina Intr-o noua lumina
Pregatirea pentru vopsire se face cu mare atentie... Pregatirea pentru vopsire se face cu mare atentie...
Ai dat cu lavabila peste adezivul de armare? Iata cum remediezi problema Ai dat cu lavabila peste adezivul de armare? Iata cum remediezi problema
Tapet vs vopsea lavabila Tapet vs vopsea lavabila
Refacere tavan gips carton Refacere tavan gips carton

Vezi mai multe articole