on

Tendintele de pe piata acoperisurilor din tigla metalica din Romania: de la traditionalul rosu la culori inchise

05 mai, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pe piata acoperisurilor exista o moda care influenteaza alegerile consumatorilor, stilurile si tendintele fiind in continua schimbare, iar acoperisurile in culori inchise sunt tot mai prezente in preferintele romanilor din ultimii ani, conform unei analize realizate de Wetterbest, producator de top de sisteme pentru acoperisuri din industria locala.

 

Alegerea acoperisului potrivit pentru o casa poate fi dificila si implica mai multi factori care trebuie luati in considerare, pentru a gasi cea mai buna optiune. Un acoperis trebuie sa fie rezistent si durabil, dar, in primul rand, trebuie sa arate bine, sa fie in tendinte si sa ii ofere valoare casei. Ce acoperis se poarta anul acesta este posibil sa nu mai faca parte din „colectia” de anul viitor, conform specialistilor companiei.

 

Un lucru este clar, acoperisurile metalice raman pe primul loc in preferintele romanilor, cu o cota de piata de peste 70% din totalul acoperisurilor, avand o crestere atat in volum (+4%) cat si in valoare (8%), potrivit unui studiu realizat de Neomar Consulting. Daca in trecut, pana acum 10 ani, dominau acoperisurile rosii, fiind singura tara din zona cu o astfel de preferinta de culoare, in ultimii ani, acoperisurile in culori inchise au inceput sa castige teren, conform unui studiu intern al Wetterbest.

 

Reintoarcerea romanilor acasa, cauzata de pandemie, a dus la importarea preferintelor vestice. In acest moment, peste 60% din comenzile pe care le preluam sunt pentru acoperisurile inchise la culoare – maro inchis, gri inchis, negre; se observa o tendinta in crestere pentru culorile inchise in tonuri de gri si bordo. De asemenea, conform cererilor primite de compania noastra, romanii tind sa prefere, in proportie de aproape 70%, finisajele mate. Apreciem ca aceste tendinte se vor regasi si in 2021, odata cu inceperea sezonului de renovari, al carui start este dat dupa perioada Sarbatorilor Pascale”, afirma Marian Pirvu, CEO Wetterbest.

 

Cererile pentru acoperisurile din tigla metalica vin, in acest moment, aproape in mod egal dinspre consumatorii care renoveaza si cei care realizeaza constructii noi. Cei din urma tin cont mai mult de sfaturile arhitectiilor, care au nevoie de specificatii exacte ale produselor, pentru instalarea acoperisurilor.

 

Romanii urmaresc si partea estetica a produselor in alegerea unui produs, pe langa rezistenta si durabilitatea acestuia, si raportul calitate – pret. In aceasta privinta, studiul Wetterbest arata ca femeile se implica in alegerea formei si a culorii acoperisului, in timp ce barbatii se uita dupa calitatile sale tehnice. In general, decizia cumpararii unui acoperis se ia in familie, preferintele romanilor fiind diferite, in functie de zona din care provin.

 

Totodata, cosumatorul roman este din ce in ce mai educat, ceea ce ne-a determinat sa introducem, acum 2 ani, in portofoliul Wetterbest, protectii care sa raspunda mai bine cerintelor actuale, cum ar fi garantia extinsa. De exemplu, profilul Gladiator include finisajul NEOMAT, cu performante importante la rezistenta UV si coroziune, pentru care oferim o garantie de 30 de ani. Mai mult, utilizam materiale din Uniunea Europeana, de la producatori de top, pentru a garanta produse de calitate, la standarde internationale.”, completeaza Marian Pirvu.

 

Alte produse Wetterbest, aflate in topul preferintelor romanilor, sunt acoperisul Cardinal, lansat in 2020, care se remarca prin linii ample ce amintesc de forma tiglelor ceramice, si acoperisurile din tigla metalica simpla, de tip Clasic.

 

 

Despre Wetterbest

 

Wetterbest este un producator de top de sisteme pentru acoperisuri din industria locala, cu o experienta de peste 20 de ani pe piata de invelitori metalice din Romania. Compania, cu peste 326 de angajati, are trei locatii de productie in Baicoi (sediul central; Prahova), Podari (Dolj) si Saratel (Bistrita-Nasaud). In 2020, Wetterbest a inaugurat o fabrica de acoperisuri metalice, realizata in doua etape: prima etapa a crescut capacitatea de productie cu peste 3 mil mp, ajungand la un total de peste 10 mil mp acoperisuri, iar a doua etapa de constructie a fabricii a vizat relocarea operatiunilor pe noul amplasament unde functioneaza acum. Pentru constructia noului amplasament, Wetterbest a investit 9,4 milioane de euro (45 de milioane lei).

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Somfy Romania dubleaza vanzarile sistemelor de automatizare pentru perdele si draperii Somfy Romania dubleaza vanzarile sistemelor de automatizare pentru perdele si draperii
Prima casa poate fi o vila langa Bucuresti - 09 Iunie 2009 Prima casa poate fi o vila langa Bucuresti - 09 Iunie 2009
Asanarea subsolurilor de bloc va costa asociatiile de proprietari 15 milioane de euro - 11 Februarie 2009 Asanarea subsolurilor de bloc va costa asociatiile de proprietari 15 milioane de euro - 11 Februarie 2009
Criza economica a adus preturile imobilelor din Capitala la nivelul din 2007 Criza economica a adus preturile imobilelor din Capitala la nivelul din 2007
Patru scule electrice noi cu acumulator pentru casa si gradina: Bosch extinde sistemul de 18 volti pentru pasionatii de bricolaj Patru scule electrice noi cu acumulator pentru casa si gradina: Bosch extinde sistemul de 18 volti pentru pasionatii de bricolaj
Clientii care nu pot lua credit pentru casa pierd 10.000 de euro - 06 Februarie 2009 Clientii care nu pot lua credit pentru casa pierd 10.000 de euro - 06 Februarie 2009

Vezi mai multe articole