on

TeraSteel lanseaza Lead, o solutie inovatoare pentru cladirile viitorului

21 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

TeraSteel, unul dintre principalii producatori de panouri sandwich si structuri zincate usoare din Europa Centrala si de Est, a lansat Lead – un nou concept de hala metalica.

„Exista o tendinta clara in ceea ce priveste constructia de cladiri sustenabile, iar noi acordam o atentie deosebita produselor noastre si impactului pe care acestea il au asupra mediului inconjurator. Lead by TeraSteel este o solutie personalizata, care propune crearea cladirilor moderne, pregatite pentru viitor. Lead inseamna cladiri sustenabile si reutilizabile, care plaseaza durabilitatea, eficienta energetica si oamenii in centrul proiectarii. Venim, astfel, in intampinarea nevoilor clientilor nostri si ne aliniem trendului pietei internationale. Hala metalica Lead by TeraSteel inseamna reducerea amprentei de carbon, eficienta energetica superioara, o mai mare rezistenta la factorii externi, rezistenta la foc, optimizarea costurilor prin etanseitate superioara si posibilitatea de reutilizare a elementelor la relocare. Beneficiarii cladirilor Lead vor fi cu un pas mai aproape de obtinerea certificarii BREEAM si LEED4”, a declarat Cosmin Patroiu, CEO TeraSteel.

Cladirile viitorului vor avea un consum de energie egal cu zero, iar in ultimii ani eforturile producatorilor de materiale de constructii au fost concentrate in directia dezvoltarii de materiale sustenabile. Decizia TeraSteel de a lansa Lead este in linie cu directiva privind performanta energetica a cladirilor, adoptata de Uniunea Europeana, care prevede ca, pana la 31 decembrie 2020, toate cladirile noi sa aiba un consum de energie aproape egal cu zero.

Panourile termoizolante Lead sunt realizate cu ajutorul unei tehnologii speciale care permite o etansietate superioara si o economie de pana la 20% a consumului de energie, in comparatie cu media pietei. Produsele care au la baza tehnologia Lead le ofera beneficiarilor cladirilor posibilitatea de a obtine certificari BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) si/sau LEED4, cele mai populare standarde de evaluare a performantei ecologice a cladirilor.

Printre alte beneficii ale sistemului Lead se numara: relocarea usoara a constructiei, garantia extinsa a materialelor, economia de pana la 20% a consumului de energie, fata de media pietei, datorita etanseitatii superioare. Nu in ultimul rand, pachetul Lead se remarca printr-o protectie anticoroziva excelenta, reducerea scurgerii de zinc in soluri datorita protectiei superioare din aliajul magneziu-aluminiu-zinc si este conform cu standardul european REACH.

Produsele TeraSteel sunt realizate in fabricile din Romania si Serbia. Fabricile din tara noastra sunt situate in Parcul Industrial TeraPlast din Saratel, Jud. Bistrita-Nasaud (productie panouri termoizolante) si in localitatea Bistrita (fabrica de productie profile zincate). Fabrica din Serbia este situata in orasul Leskovac si este prima unitate de productie a Grupului TeraPlast in afara Romaniei, dar si prima unitate de productie cu capital integral romanesc, inaugurata in strainatate dupa 1990. In prezent, compania TeraSteel exporta produse in peste 25 de tari. Ponderea TeraSteel Romania si Serbia in veniturile consolidate ale Grupului TeraPlast in prima jumatate a anului 2019 este de 31%. In aceeasi perioada, productia a inregistrat cresteri de doua cifre in volume: 28% pentru panourile termoizolante, respectiv 38% pentru structurile zincate.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfasoara in compania independenta TeraPlast Recycling.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP. Actiunile TeraPlast sunt incluse in indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET-Plus.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

BNR are astazi cea mai grea sedinta. Toata tara asteapta reducerea dobanzilor. - 31 Martie 2009 BNR are astazi cea mai grea sedinta. Toata tara asteapta reducerea dobanzilor. - 31 Martie 2009
Leasingul imobiliar are regim de inaltime limitat Leasingul imobiliar are regim de inaltime limitat
Praktiker aniverseaza anul acesta 6 ani de prezenta in tara noastra Praktiker aniverseaza anul acesta 6 ani de prezenta in tara noastra
Andi Moisescu este noul brand ambasador Rowenta Romania Andi Moisescu este noul brand ambasador Rowenta Romania
Apartament de vinzare la 24 de milioane de lei vechi Apartament de vinzare la 24 de milioane de lei vechi
Noi vopsele decorative cu efecte speciale de satinare, metalizare si antichizare, pe baza de dispersii BASF Noi vopsele decorative cu efecte speciale de satinare, metalizare si antichizare, pe baza de dispersii BASF

Vezi mai multe articole