Termoizolarea pardoselii

15 decembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

termoizolarea pardoselii
Cand este vorba despre casa ta, deciziile le iei intotdeauna pe termen lung. Unele lucruri le poti schimba la doi ani, anual sau ori de cate ori vrei. De exemplu, culoarea si textura zugravelii, draperiile sau canapelele. Alte lucruri un le poti schimba dupa bunul plac. Gresia, faianta si parchetul le montezi, de obicei, pentru macar 10 ani, desi durata lor de viata este mult mai mare. La fel se intampla si cu termoizolarea pardoselii. Este o lucrare care trebuie bine gandita si efectuata din start, pentru a un o reface peste cativa ani.
 
Daca pardoseala nu este termoizolata, pana la 15% din caldura dintr-o casa se pierde prin pardoseala. Prin termoizolare, costurile cu incalzirea scad cu aproximativ 15-20%, iar investitia se amortizeaza in aproximativ 4 ani.
 
Pentru termoizolarea pardoselii ai la dispozitie mai multe solutii. Polistirenul extrudat este solutia cea mai eficienta din punct de vedere termic. Totodata este si cel mai usor de montat. Vata minerala (de sticla sau bazaltica) este solutia cea mai ecologica si are, de asemenea, cea mai buna rezistenta la foc. Varianta cea mai ieftina o reprezinta sapa termoizolatoare.
 
In cazul in care te decizi sa termoizolezi cu polistiren extrudat, trebuie sa stii ca ai la dispozitie doua variante:
Varianta 1: aplici stratul de polistiren, apon torni placa de beton. In cazul acesta un mai este nevoie sa torni sapa, parchetul se poate monta peste beton, cu conditia ca betonul sa fie turnat uniform.
Varianta 2: in cazul in care placa de beton este deja turnata, polistirenul extrudat, gros de 3-5 centimetri, va fi montat peste beton. Apoi spacluiesti si armezi. Peste torni o sapa autonivelanta, apoi montezi parchetul. Armarea se face cu plasa STM. Daca nu armezi, este posibil ca sapa sa se fisureze, iar polistirenul se va lasa.
 
Indiferent de solutia pe care o alegi, termoizolarea pardoselii nu este un moft, ci o necesitate.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

ionel

30 martie, 23:22

Varianta 1: aplici stratul de polistiren, apoi torni placa de beton.
In aceasta situatie sub placa de polistiren se mai pune ceva??? vreo membrana bituminoasa sau altceva ???
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Alte articole

 Care e diferenta dintre vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica? Care e diferenta dintre vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica?
Termoizolare de top cu polistirenul grafitat Termoizolare de top cu polistirenul grafitat
Infiltratii in beci - Hidroizolare si Termoizolare Infiltratii in beci - Hidroizolare si Termoizolare
Vata de sticla sau vata bazaltica? Vata de sticla sau vata bazaltica?
O investitie profitabila: termoizolatia de interior O investitie profitabila: termoizolatia de interior
Elementele sistemului compozit de izolare termica la exterior Elementele sistemului compozit de izolare termica la exterior

Vezi mai multe articole