Termoizolarea pe interior, cu polistiren de la Austrotherm

29 iunie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In general, se recomanda termoizolarea pe exterior a unei constructii. Principalul motiv este faptul ca, dincolo de pastrarea caldurii in interior, polistirenul are rolul protejarii peretilor de variatiile de temperatura, respectiv de ciclurile inghet-dezghet, ceea ce asigura o durata de viata mai indelungata a constructiei. La fel de importanta este si evitarea condensului in spatiile create intre zidarie si polistiren, care ar putea afecta
calitatea locuirii si rezistenta in timp a termosistemului.
 
Sunt insa cazuri in care placarea exterioara cu polistiren este greu de pus in practica, sau poate imposibila. Ce poti face daca stai la etajul 10 si esti singurul din bloc care vrea sa-si izoleze apartamentul? Sau daca locuiesti intr-o casa monument de arhitectura si autoritatile (sau constiinta) te impiedica sa acoperi fatada cu polistiren? Este simplu: plachezi zidurile exterioare pe interior. Austrotherm ne invata cum sa facem acest lucru obtinand avantaje maxime de la polistiren, fara a avea probleme legate de umiditate in locuinta. Dublajul termoizolant interior este mai ieftin decat orice termosistem cu finisaj uscat, iar executia este mult mai simpla. Totusi, consultantii tehnici de la Austrothem ne recomanda, in primul rand, o evaluare a comportamentului la vaporii de apa.
 
O serie de diagrame ne vor arata cat trebuie sa intervenim pentru a nu avea probleme cu condensul si igrasia. Cata vreme avem suprafate continue de polistiren (pereti in special), totul e minunat, insa problemele pot aparea in zonele planseelor si ferestrelor, acolo unde stratul termoizolant se termina si apar puntile termice. In cazul planseelor, problema se rezolva prin intoarcerea catre interior a unei fasii de termoizolatie. Daca pardoselala are si un strat poros (beton usor, de pilda, lemn, sau chiar polistiren extrudat), lucrurile se imbunatatesc simtitor. Chiar daca vi se pare o cheltuiala suplimentara, izolarea marginilor pardoselii este un plus important pentru confortul obtinut. La ferestre, lucrurile sunt ceva mai simple: intoarcerea polistirenului peste glafuri rezolva problema puntilor termice.
Aplicarea polistirenului pe interior are cateva elemente comune cu montajul exterior: fixarea cu ajutorul mortarului adeziv si diblurile din plastic. Polistirenul expandat Austrotherm EPS® A10 (8 cm) este cea mai potrivita varianta din perspectiva costurilor si calitatii termoizolarii. Asemanarile se opresc insa aici, pentru ca un nou strat de mortar, chiar armat, nu are cel mai bun comportament la lovituri, ori este stiut ca peretii inteori sunt mult mai predispusi la acest tip de evenimente.
 
Prin urmare, un panou de gips-carton pe structura metalica sau din lemn (cu un strat de difuzie sub el) este varianta potrivita. V-ati rezolva astfel mult mai simplu si aspectele legate de planeitatea peretilor si finisaje. Detaliile de montaj le puteti obtine apeland la serviul de consultanta tehnica oferit de Austrotherm.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum izolam planseul spre pod? Cum izolam planseul spre pod?
 Care e diferenta dintre vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica? Care e diferenta dintre vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica?
Termoizolare de top cu polistirenul grafitat Termoizolare de top cu polistirenul grafitat
Polistirenul pentru acoperis Polistirenul pentru acoperis
Izolarea fonica: solutii pentru reducerea dramatica a zgomotului din locuinta Izolarea fonica: solutii pentru reducerea dramatica a zgomotului din locuinta
Placari de pereti - o termoizolatie buna cu economie de bani Placari de pereti - o termoizolatie buna cu economie de bani

Vezi mai multe articole