on

Sfaturi pentru hidroizolarea terasei si termoizolarea spatiului interior de sub aceasta

09 martie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru ca vremea se incalzeste tot mai mult, incepem sa ne concentram atentia catre lucrarile exterioare, multe dintre ele puse in asteptare la inceperea sezonului rece. In acest sens, o intrebare a unui cititor a inspirat subiectul acestui articol: hidroizolarea unei terase deschise.

“Am un apartament al carui dormitor are terasa deschisa deasupra, placata cu gresie fara nicio izolatie termica, iar cea hidro lasa de dorit, astfel ca atat in dormitor, cat si pe zidul exterior al terasei sunt infiltratii. Apa de ploaie si zapada topita baltesc acolo. Cum ar trebui procedat? Deasupra ar trebui sa fac izolatia hidro, iar in dormitor sa izolez tavanul cu vata minerala, sau atat hidro cat si termo se pot face pe exterior, deasupra?”, a fost mesajul primit de la cititorul nostru.

Intr-o astfel de situatie, in primul rand ar trebui luata in considerare refacerea terasei, in special a aspectelor legate de termoizolare si hidroizolare. Asadar, prioritare sunt lucrarile exterioare, de pe terasa. Daca acest spatiu nu este corect hidroizolat si, in consecinta, infiltratiile nu sunt eliminate, nu pot fi efectuate lucrarile din interiorul locuintei si, in niciun caz, izolarea cu vata sau alte materiale.

Izolatia termica trebuie realizata, cu precadere, la exterior pentru o eficienta maxima. In functie de structura planseului, inspre terasa, poate fi adaugata izolatie suplimentara in interior. Evident, solutia trebuie adaptata la specificul constructiei, deoarece de la lucrare la lucrare este pot exista anumite conditionari.

Nu in ultimul rand, terasa ar trebui prevazuta cu o scurgere, care sa impiedice adunarea apei si formarea baltilor, precum in cazul semnalat de cititorul nostru.

Desigur, discutiile despre hidroizolarea eficienta a teraselor sunt mult mai ample si diferite de la caz la caz. De aceea, pentru sfaturi potrivite mai multo tipuri de lucrari, te invitam sa dezbati problema alaturi de forumistii nostri, in topicul dedicat acestui subiect.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sfaturi generale despre termoizolarea cu polistiren Sfaturi generale despre termoizolarea cu polistiren
Izolarea podului si acoperisului Izolarea podului si acoperisului
Avantajele folosirii polistirenului extrudat in izolarea termica a acoperisului Avantajele folosirii polistirenului extrudat in izolarea termica a acoperisului
Panouri cu izolatie pentru termoizolarea la interior Panouri cu izolatie pentru termoizolarea la interior
Cele mai des intalnite greseli in aplicarea termosistemului Cele mai des intalnite greseli in aplicarea termosistemului
Cu ce termoizolam o casa din lemn? Cu ce termoizolam o casa din lemn?

Vezi mai multe articole