ProBCA

Tine-te departe de incendii. Construieste cu BCA

24 iunie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci cand incepi construirea unei cladiri, fie ca vorbim de o casa pentru familia ta sau despre un imobil destinat afacerii tale, trebuie sa ai in vedere o multitudine de factori, pornind de la buget, trecand prin siguranta pe care o va oferi locuinta odata finalizata si ajungand pana la aspectul sau. Cand vorbim despre siguranta ne referim la rezistenta constructiei la cutremure, viituri, calamitati naturale si incendii, iar garantia ca locuinta va ramane neafectata in fata flacarilor este folosirea unor materiale de calitate superioara.

Inainte de a opta pentru un anumit material de constructie e bine sa te documentezi in legatura cu proprietatile lui si sa faci o alegere avizata. Materialul utilizat dicteaza cum va decurge viata persoanelor care locuiesc sau lucreaza in cladirea respectiva si este o alegere pe care o faci pe termen lung.

BCA-ul te protejeaza de incendii

Poate ca rezistenta la incendiu nu e primul factor care iti trece prin minte atunci cand te gandesti la materialul de constructie, crezand ca nu ti se poate intampla tie asa ceva, insa cand iti construiesti casa nu trebuie sa scapi din vedere nimic, pentru ca, de-a lungul vietii pot aparea tot felul de situatii neprevazute.

Printre motivele pentru care ar trebui sa alegi BCA-ul se numara si aceasta calitate a sa - rezistenta la foc. Betonul celular autoclavizat este anorganic si ignifug si are un punct de topire  extrem de inalt, astfel ca un zid construit cu BCA nu va fi afectat in cazul unui incendiu, iar flacarile nu se vor propaga dinspre alte cladiri si nici in incintele alaturate, protejand astfel viata locuitorilor, dar si bunurile materiale din imobil.

De altfel, rezistenta la foc pentru un zid de 15 centimetri grosime este de cateva ore. Totodata, BCA-ul mentine rezistenta si stabilitatea zidariei cu aproximativ 7 ore de la izbucnirea incendiului, in cazul unor ziduri cu o grosime mai mare de 20 de centimetri, dand astfel suficient timp echipajelor de interventie sau proprietarilor pentru anihilarea flacarilor, fara ca pagubele produse de flacari sa fie insemnate.

In acelasi timp, in cazul unui incendiu, in zidul construit cu BCA nu apar fisuri, nici imbinarile nu vor avea de suferit, iar dilatarea constructiei va fi extrem de mica. Realizat din materii prime minerale si naturale, BCA-ul se incadreaza, in conformitate cu standardul european SR:EN 771-4, la clasa de reactie la foc A1 (incombustibile), acesta fiind cel mai inalt grad de rezistenta la foc din categoria sistemelor de zidarie.

Perfect pentru orice tip de cladire. Click aici pentru mai multe detalii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Caramida sau BCA Caramida sau BCA
Cum sa ingrijesti o suprafata din otel inoxidabil? Cum sa ingrijesti o suprafata din otel inoxidabil?
Intrebari si greseli in montajul si intretinerea pietrei naturale Intrebari si greseli in montajul si intretinerea pietrei naturale
Tabla cutata vs. tabla click: 3 Diferente esentiale Tabla cutata vs. tabla click: 3 Diferente esentiale
Placi ceramice de dimensiuni mari - o alta definitie a spatiului Placi ceramice de dimensiuni mari - o alta definitie a spatiului
Ce este sticla celulara si la ce foloseste? Ce este sticla celulara si la ce foloseste?

Vezi mai multe articole