Tondach tinteste vanzari de 27 de milioane de tigle

29 martie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 Tondach Romania, membra a grupului austriac de materiale de constructii Tondach, va investi anul acesta cel putin 1,5 milioane de euro in dezvoltarea capacitatilor de productie la fabrica din Sibiu.

 

FacilittIile de productie vor creste, in urma acestor investitii, cu aproximativ 40-45% incepand cu anul viitor, potrivit reprezentantilor firmei. In prezent fabrica din Sibiu produce 12 milioane de unitati anual.
Conducerea Tondach Romania estimeaza pentru acest an o crestere de aproximativ 35% a vanzarilor, crestere raportata la o cifra de afaceri de 8 milioane de euro in 2005. "Anul trecut am vandut 20 de milioane de tigle pe piata romaneasca, o parte dintre acestea fiind produse la Sibiu, iar restul fiind importuri de la alte unitati ale grupului. Cele mai bine vandute produse au fost cele din segmentul mediu, cu aproximativ 75% din totalul vanzarilor", a declarat Eugen Pitic, coordonator al departamentului de vanzari al Tondach Romania.
Grupul comercializeaza in Romania trei tipuri de produse, cu valori cuprinse intre cinci euro pe metrul patrat pe segmentul economic pana la 40 de euro pe metrul patrat pentru segmentul de lux. Potrivit conducerii Tondach Romania, aproximativ 10% din productia realizata la Sibiu este comercializata pe pietele externe, principalele destinatii fiind Bulgaria si Republica Moldova.
"Exportul va ramane si in urmatorii ani la aceeasi valoare deoarece suntem mult mai interesati de piata romaneasca. Pe pietele europene rata anuala de crestere este stabila, cu fluctuatii de minimum 1%, in timp ce pe piata autohtona cresterile sunt mult mai evidente. In conditiile in care vom urma exemplul vecinilor nostri si se va reduce taxa pe valoarea adaugata pe domeniul constructiilor, estimam ca investitiile imobiliare si in infrastructura vor fi mult mai evidente", a precizat Pitic. In opinia sa, urmand exemplul altor state care s-au integrat recent in Uniunea Europeana, Romania va avea anul acesta cea mai mare crestere a pietei constructiilor.
Potrivit propriilor estimari, Tondach detine aproximativ 5% din piata romaneasca de invelitori si 10% din piata de tigle destinate investitiilor rezidentiale.
Grupul austriac este prezent pe piata romaneasca din 2004, cand a cumparat un pachet de 85% din actiunile fabricii de tigla ceramica Cema Sibiu. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, dar austriecii au anuntat ca vor investi aproximativ 25 de milioane de euro in extinderea si modernizarea fabricii. Din 2004, la Sibiu s-au investit aproximativ 6 milioane de euro in modernizarea liniilor de fabricatie, iar in acest moment, potrivit conducerii, fabrica lucreaza la capacitate maxima.
Pe plan mondial, Tondach Gleinstatten este prezent in 10 tari din Europa, detinand 26 de fabrici.
 
Sursa: Ziarul financiar

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Miele provoaca bucatarii creativi cu noua gama SmartLine Miele provoaca bucatarii creativi cu noua gama SmartLine
Interviu: Campioni la case bugetare Interviu: Campioni la case bugetare
Sony lanseaza produse noi si dezvaluie tehnologiile viitorului cu AI x Robotics, senzori de imagine auto si multe altele la CES 2018 Sony lanseaza produse noi si dezvaluie tehnologiile viitorului cu AI x Robotics, senzori de imagine auto si multe altele la CES 2018
Prima Casa de 80.000 euro? Vezi ce spun managerii din imobiliare si constructii - 05 ianuarie 2010 Prima Casa de 80.000 euro? Vezi ce spun managerii din imobiliare si constructii - 05 ianuarie 2010
Dublare de pret la terenuri in doar sase luni Dublare de pret la terenuri in doar sase luni
Hornbach: De ce trebuie să ţii cont când amenajezi camera copilului Hornbach: De ce trebuie să ţii cont când amenajezi camera copilului

Vezi mai multe articole