Tondach tinteste vanzari de 27 de milioane de tigle

29 martie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 Tondach Romania, membra a grupului austriac de materiale de constructii Tondach, va investi anul acesta cel putin 1,5 milioane de euro in dezvoltarea capacitatilor de productie la fabrica din Sibiu.

 

FacilittIile de productie vor creste, in urma acestor investitii, cu aproximativ 40-45% incepand cu anul viitor, potrivit reprezentantilor firmei. In prezent fabrica din Sibiu produce 12 milioane de unitati anual.
Conducerea Tondach Romania estimeaza pentru acest an o crestere de aproximativ 35% a vanzarilor, crestere raportata la o cifra de afaceri de 8 milioane de euro in 2005. "Anul trecut am vandut 20 de milioane de tigle pe piata romaneasca, o parte dintre acestea fiind produse la Sibiu, iar restul fiind importuri de la alte unitati ale grupului. Cele mai bine vandute produse au fost cele din segmentul mediu, cu aproximativ 75% din totalul vanzarilor", a declarat Eugen Pitic, coordonator al departamentului de vanzari al Tondach Romania.
Grupul comercializeaza in Romania trei tipuri de produse, cu valori cuprinse intre cinci euro pe metrul patrat pe segmentul economic pana la 40 de euro pe metrul patrat pentru segmentul de lux. Potrivit conducerii Tondach Romania, aproximativ 10% din productia realizata la Sibiu este comercializata pe pietele externe, principalele destinatii fiind Bulgaria si Republica Moldova.
"Exportul va ramane si in urmatorii ani la aceeasi valoare deoarece suntem mult mai interesati de piata romaneasca. Pe pietele europene rata anuala de crestere este stabila, cu fluctuatii de minimum 1%, in timp ce pe piata autohtona cresterile sunt mult mai evidente. In conditiile in care vom urma exemplul vecinilor nostri si se va reduce taxa pe valoarea adaugata pe domeniul constructiilor, estimam ca investitiile imobiliare si in infrastructura vor fi mult mai evidente", a precizat Pitic. In opinia sa, urmand exemplul altor state care s-au integrat recent in Uniunea Europeana, Romania va avea anul acesta cea mai mare crestere a pietei constructiilor.
Potrivit propriilor estimari, Tondach detine aproximativ 5% din piata romaneasca de invelitori si 10% din piata de tigle destinate investitiilor rezidentiale.
Grupul austriac este prezent pe piata romaneasca din 2004, cand a cumparat un pachet de 85% din actiunile fabricii de tigla ceramica Cema Sibiu. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, dar austriecii au anuntat ca vor investi aproximativ 25 de milioane de euro in extinderea si modernizarea fabricii. Din 2004, la Sibiu s-au investit aproximativ 6 milioane de euro in modernizarea liniilor de fabricatie, iar in acest moment, potrivit conducerii, fabrica lucreaza la capacitate maxima.
Pe plan mondial, Tondach Gleinstatten este prezent in 10 tari din Europa, detinand 26 de fabrici.
 
Sursa: Ziarul financiar

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Statul isi fura singur caciula vanzand locuintele ANL prin programul Prima Casa - 06 Ianuarie 2010 Statul isi fura singur caciula vanzand locuintele ANL prin programul Prima Casa - 06 Ianuarie 2010
Case din polistiren Case din polistiren
Negrul e din nou la moda. Chiar si in baie.Transforma-ti baia intr-un spatiu indraznet cu noua colectie de baterii negre Roca Negrul e din nou la moda. Chiar si in baie.Transforma-ti baia intr-un spatiu indraznet cu noua colectie de baterii negre Roca
Chiriile bucurestene s-au diminuat si cu 4,5% intr-o luna - 10 Septembrie 2009 Chiriile bucurestene s-au diminuat si cu 4,5% intr-o luna - 10 Septembrie 2009
Beneficiarii ANL cer Cotroceniului sa stopeze escrocheriile din cazul «Henri Coanda» Beneficiarii ANL cer Cotroceniului sa stopeze escrocheriile din cazul «Henri Coanda»
Profilul investitorilor interesati de terenuri in aceasta perioada - 9 Ianuarie 2009 Profilul investitorilor interesati de terenuri in aceasta perioada - 9 Ianuarie 2009

Vezi mai multe articole