Trenduri in designul de interior

12 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
design interior
design interior
design interior
design interior
Specialistii in design interior propun pentru anul 2011 formele geometrice, accentele florale si motivele tribale in special modelul etnic african. Un trend nou intrat in atentia designerilor este eco sau green, propulsand finisajele si materialele naturale in topul preferintelor pentru amenajarile moderne. Culorile vii, ideile vechi reabiliate, podele in tabla de sah, combinatiile si contrastele puternice, eleganta si simplitatea vor fi esentiale in acest an.
 
Clasicul este reinterpretat in variante moderne si integrat in casele cu stil. Practic accentele de culoare sunt date chiar de catre obiecte care pana nu de mult, defineau minimalismul. Combinatiile de stiluri sunt permise, dar cu respectarea principiilor estetice, de bun gust. Astfel, devine posibila integrarea unor elemente Art Nouveau sau Art Deco intr-un decor modern, indulcind rigoarea liniilor drepte si oferind un punct de atractie pentru spatiul amenajat.
 
Un fotoliu, o masuta de cafea, cateva pernute decorative, un covor sau perdelele pot fi inclocuite usor astfel incat in doar cateva zile puteti obtine un nou look pentru casa dumneavoastra. Este timpul sa reveniti la cufarul bunicii si sa aduceti la lumina moda anilor ’60 ’70 si ’80. Imprimeurile inflorate si tricotajele in diverse modele sunt din nou la moda. Se mai poarta catifeaua, brocartul si dantela, atat in amenajarile interioare cat si in vestimentatie. Textilele pun accentul pe confort, fiind suple, usoare si sofisticate.
 
Pentru decorarea ferestrelor, designerii Roche Bobois recomanda matasea, voalul si bumbacul catifelat, in culori pastelate si modele cat mai sofisticate. In acest an, multe dintre colectii sunt realizate prin asocierea celor doua materiale clasice, lemnul si sticla. Se pare ca, cel putin pentru moment, designerii au mai renuntat la folosirea finisajelor metalice si a plasticului in amenajari interioare. Inclusiv pentru obiectele de decor lemnul si sticla sunt preferate  (vaze, vase decorative, figurine etc).
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Design minimalist la comanda - tendinte in amenajarea interioara : mobilier Design minimalist la comanda - tendinte in amenajarea interioara : mobilier
Cand si de ce apelam la un designer? Cand si de ce apelam la un designer?
Seminee ecologice cu design modern Seminee ecologice cu design modern
Parfumul Asiei intr-o locuinta europeana Parfumul Asiei intr-o locuinta europeana
Curtea Veche Curtea Veche
http://www.misiuneacasa.ro/parteneri-de-incredere/arbori-arbusti-plante-decorative http://www.misiuneacasa.ro/parteneri-de-incredere/arbori-arbusti-plante-decorative

Vezi mai multe articole