Design in stil japonez

11 februarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
design japonez
Orientul a ajuns mult mai aproape de noi europenii, cucerind teritorii prin propuneri de organizare a spatiului, culoare si inventivitate decorativa. Simbolurile orientale le regasim acum in interioarele moderne, acolo unde proprietarii si-au dorit un decor autentic, fascinati fiind de misterioasele traditii la care multa vreme europenii nu au avut acces.
 
Stilul japonez este una din abordarile care transmit eleganta si originalitate, fie ca alegeti un ansamblu de elemente sau doar mici accente intr-un spatiu anume. Practic este un stil romantic in care predomina imprimeurile florale, atat de populare in Orient. In Japonia predomina motivele florale, de la hainele traditionale pana la covoare, paravane decorative, covoare, tapete si tapiterii. Crizantemele, orhideele, narcisele, hortensiile, lotusii sunt florile care in traditia japoneza simbolizeaza gratia si romantismul, energia pozitiva in cultura Feng Shui.
 
Paleta de culori este foarte variata. Desi sunt folosite nuante aprinse, subtilitatea lor dau farmecul acestor amenajari. Roz, mov, rosu, bej, maro, bleu pal sunt culorile potrivite unui decor oriental in stil japonez si chiar nuantele in tendinte pentru anul acesta. Pentru a fi mult mai aproape de amanajarile traditionale utilizati pentru amenajarea casei dumneavoastra culorile si imprimeurile specifice: rosu de Burgundia, roz somon, pete razlete de fuchsia sau purpuriu.
 
design japonez
Simplitatea este aspectul esential in designul japonez, definit de liniile drepte si spatiile clar definite. Panourile shoji confectionate din hartie de orez, pe un cadru de lemn, transforma incaperea fundamental. Este modalitatea traditionala prin care japonezii impart un spatiu, oferind intimitate si un design special. Decorul poate fi completat cu scaune joase, covorase tatami, cateva pernute decorative, corpuri de iluminat confectionate din hartie, aranjamente florale (ikebana) si tablouri pictate cu motive japoneze. Materiale naturale, precum: matasea, bambusul, hartia din orez si piatra sunt elemente specifice ale decorului asiatic.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Eleganta, minimalism, libertate - Casa de sticla Eleganta, minimalism, libertate - Casa de sticla
Terapia prin culorile designului interior Terapia prin culorile designului interior
Top 5 tendințe în arhitectură în 2021 Top 5 tendințe în arhitectură în 2021
Un apartament mic poate fi... mare Un apartament mic poate fi... mare
Redecoreaza rapid si ieftin Redecoreaza rapid si ieftin
Cabina telefonica Cabina telefonica

Vezi mai multe articole