on

Umezeala la colturi

09 ianuarie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand casa noastra este invadata de umezeala trebuie sa reactionam rapid si sa gasim cele mai bune solutii pentru eliminarea acesteia in cel mai scurt timp cu putinta.

Adrian M, forumist incepator Misiunea Casa, se confrunta cu aceasta problema. Care este mai exact situatia in care se afla?

Adrian M: Buna ziua, sunt nou pe aici, am o casa in care tocmai m-am mutat anul acesta si o data cu venirea ploilor, a zapezilor au inceput si problemele la 1 din colturi si pe 2 pereti a inceput sa lase umezeala. Casa este construita din boltari si temelia este cam joasa. Cam ce ar trebui sa fac sa scap de problema asta? Am o singura camera incalzita cu soba. Daca as darama zidul si l-as face din BCA m-ar ajuta cu ceva?

Raspunsurile specialistilor si forumistilor Misiunea Casa nu au intarziat sa apara.

Gemini: Conteaza mai putin din ce este facut zidul, important este sa fie zidit bine, izolat termic si hidro.
Daca fotografiile sunt cu starea actuala, exteriorul necesita lucrari de tencuire, izolare termica si finisare. Zidaria din boltari din ciment este o varianta ce duce la pereti cu rezistenta termica redusa si favorizeaza producerea condensului la interior. Adaugam stalpii de beton care sunt si mai slabi izolatori termici si avem un tablou care favorizeaza acelasi condens interior. In plus, nu pot aprecia din foto daca intre boltari si fundatie aveti strat de rupere capilaritate - carton bituminos sau alt material similar. Lipsa acestui strat duce apa din sol catre pardoseala si baza peretelui, rezultatul este umezeala si perete ud in zona inferioara. Pardoseala cum este pozitionata fata de primul rand de botari si membrana introdusa intre randurile 1-2 de boltari? Cum este umplut golul din fundatie si cum s-a realizat pardoseala?

Adrian M: Primul rand de boltari este jumatate umplutura si pana la nivelul lui este turnata placa, apoi am pus folie aquastop si apoi parchetul. Golul din fundatie este umplut cu pamant si balast. Ce as vrea eu sa fac in primavara, este sa faram cate un perete pe rand si sa il zidesc inapoi cu BCA, sa le incarc, apoi sa sap pe langa temelie si sa pun o hidroizolatie de aia neagra din folii.

Tymotyman: Ceea ce vreti sa faceti este o lucrare de anvergura. Cel mai important este sa slabiti rezistenta casei. D in ce vad acum nu este facuta ca la carte, stalpi, grinzi, dar macar boltari au structura portanta buna, pe cand daca inlocuiti cu BCA o sa cam cedeze prin toate locurile. Cred ca cel mai bine ar fi sa sapati un sunt langa casa (sapati cate o latura pe rand), cat permite fundatia, tencuiti minim tot peretele si fundatia, apoi hidroizolati toata partea din pamant si un pic in sus. Dupa aceasta operatiune izolati cu polistiren, incepand din santul sapat, dar banii care ii bagati in BCA, mai bine luati polistiren de 15-20 cm sau vata minerala.

Citeste intreaga conversatie aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum stii ca ai nevoie sa iti cumperi un dezumidificator? Cum stii ca ai nevoie sa iti cumperi un dezumidificator?
Perete deteriorat din cauza umiditatii crescute – Cauze si Solutii Perete deteriorat din cauza umiditatii crescute – Cauze si Solutii
Condensul - o problema a locuintelor moderne Condensul - o problema a locuintelor moderne
De ce este importanta umidificarea aerului din casa si cum poate fi realizata - I De ce este importanta umidificarea aerului din casa si cum poate fi realizata - I
Cum ne pregatim locuinta pentru umiditatea din sezonul rece Cum ne pregatim locuinta pentru umiditatea din sezonul rece
O casa fara condens si igrasie O casa fara condens si igrasie

Vezi mai multe articole