Un proiect indraznet: casa din caramizi tip LEGO

21 februarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Probabil ca multa lume cunoaste celebrele jucarii LEGO, cele care fac mai frumoasa copilaria oricarui baietel sau fetita. Ei, bine, cu trecerea timpului, principiul asamblarii faimoaselor piese a ajuns sa fie utilizat si la scara ceva mai mare, pentru dezvoltarea peretilor de compartimentare. Iar acum, ceea ce parea sa fie doar o joaca, s-ar putea transforma intr-o adevarata revolutie in materie de constructii.

Astfel, s-a ajuns la ideea construirii unei intregi case locuibile din piese gigant tip LEGO. Conceptul a fost imaginat de catre un inventator italian, pe numele lui Flavio Lanese (52 de ani), care a gandit SpeedyBrick. Proiectul re se diferentiaza de alte inventii similare prin faptul ca piesele sunt compatibile, chiar daca produse dintr-o gama larga de materiale diferite.

“Am folosit lemn de toate felurile pana la materiale plastice si compozite, ghidat de filosofia reutilizarii. Mi-am imaginat ca lumea va putea merge in magazinele de bricolaj, de unde sa cumpere pachetele de care au nevoie, sa le urce in portbagaj, iar apoi sa construiasca orice cu ele, de la piscine la vestiare. Piesele sunt usoare si bine izolate, rigide si rezistente, ranforsate cu otel si antiseismice si, mai presus de toate, la asamblarea lor nu se produce mizerie si nu raman nici resturi de material”, si-a prezentat inventia italianul Lanese.

In ceea ce priveste patentul pentru aceasta, inventatorul a spus: “Este o istorie care inca trebuie scrisa. Deocamdata, am fost doar contactat de diverse companii pentru potentiale parteneriate”.

Tu ce crezi, are sanse sa devina populara in lumea constructiilor o astfel de inventie?

Sursa

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casa de vacanta Casa de vacanta
Casa cu depozit pasiv anual de caldura Casa cu depozit pasiv anual de caldura
Casa eficienta energetic ca sistem constructiv Casa eficienta energetic ca sistem constructiv
Casa modulara - simplitate si inovatie Casa modulara - simplitate si inovatie
“Casa evantai”, solutie pentru cei cu venituri mici sau care au nevoie de adapost? “Casa evantai”, solutie pentru cei cu venituri mici sau care au nevoie de adapost?
Casa din container – O locuinta accesibila excentrica (Partea I) Casa din container – O locuinta accesibila excentrica (Partea I)

Vezi mai multe articole