on

Usa de intrare cu panel

21 august, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Usa de la intrare nu este o simpla usa, ci un element care ne defineste personalitatea. Ea trebuie sa se potriveasca cu stilul de contructie al casei si implicit si cu culorile fatadei. Putem spune ca usa este ca o carte de vizita care reflecta gustul si stilul proprietarului, fiind piesa principala care da imaginea casei. O usa de intrare, indiferent de tipul constructiv al acesteia si de marimea ei, fie ca este o usa dubla sau o usa termopan simpla din panel PVC, trebuie sa fie o usa frumoasa.

Dincolo de partea de aspect, calitatea unei usi de intrare, indiferent ca este de apartament sau casa, trebuie sa fie primul aspect analizat atunci cand alegem usa. Avem o diversitate de tipuri constructive, usi standard din lemn, usi din lemn stratificat, usi din profile PVC sau aluminiu, usi metalice cu sau fara izolatie.

Asadar elementele unei usi sunt constituite din toc, cercevea, panoul interior, feroneria si accesoriile (decorative sau functionale). De aceasta data discutam de o usa realizata din profile PVC. Prin definitie aceste tipuri de usi sunt gandite pentru a oferi o anumita izolare termica si fonica. La acestea se adauga panoul interior decorativ si elementele de feronerie ce sunt necesare pentru realizarea unei sigurante minime necesare in vederea protejarii locuintei impotriva efractiei.

Interiorul unei cercevele poate fi realizat si din profile PVC asezate intr-un anumit mod, limitat de aspectele tehnice (posibilitati de prelucrare si fixare) si de zone de umplere reprezentate de geamul termoizolant sau panel standard. Se pot realiza diferite modele, combinatii de geam si panel dupa preferintele si gustul fiecaruia. Standard, grosimea acestor zone de umplere este de 24 mm, dar se pot realiza si la alte cote, de exemplu 32, 34, 37, 40 mm, etc..

Feroneria este reprezentata de balamalele (minim 3 balamale la o usa simpla) ce au posibilitatea de a regla cerceveaua pe 3 directii si de broasca ce poate fi realizata de asemenea in mai multe variante constructive. Prima varianta este reprezentata de o broasca multipunct fara limba de inchidere, urmatoarea varianta este prevazuta cu limba si de aici mai departe discutam de elemente suplimentare de siguranta, fie ca sunt piese de inchidere suplimentare la extremitatile cercevelei, fie ca avem zavoare automate, inchideri electrice, etc.. Iti recomandam sa alegi tipul de feronerie in stansa legatura cu gradul de rezistenta al unei usi, pentru ca nu te va ajuta cu nimic o feronerie foarte avansata - cerceveaua, tocul sau panelul nu sunt la fel de sigure.

Panelul, dupa cum spuneam mai sus, poate fi o varianta standard sau un panel decorativ.  Cum prima impresie este foarte importanta, optiunea pentru executia usilor este reprezentata de utilizarea unui model de panel ornamental din PVC sau aluminiu. Exista o paleta bogata de modele, de la stilul clasic pana la cel modern si chiar exclusiviste. Aceste paneluri ornamentale PVC pentru usi de exterior termopan pot fi comandate in diferite culori RAL sau imitatie lemn. De exemplu: alb, mahon, nuc, stejar auriu, stejar inchis, stejar rustic, cires, mooreiche, rosu, verde, albastru, antracit, brun, orice culoare RAL, dar si albe pe o parte si o alta culoare pe cealalta parte. Culoarea dorita ar trebui sa fie corespunzatoare tocului pentru un aspect superior, dar nu exista o regula, non-conformistii pot opta pentru culori la libera alegere.

Dimensional, un panel este furnizat la doua sau cel mult trei marimi pentru incadrarea optima pe tamplaria usilor. Avem astfel varianta standard de 800*1940/2000 mm, varianta redusa de 400/1940/2000 mm pentru lateralele usilor – puiutii si variante extra pentru usi mai mari cu dimensiunile 900*2100/450x2100 mm. Evident ca aceste dimensiuni generale pot fi diferite de la furnizor la furnizor, dar in general se incadreaza pentru realizarea oricarui tip de usa cu panel ornamental.

Panelurile onnamentale din PVC au insertia de polistiren extrudat (XPS) cu posibilitati de securizare suplimentara la interior (tabla otel 0,4 mm, placaj stratificat - OSB). Pentru panelurile PVC imitatie lemn se foloseste tehnologia SST -Solar Shield Tehnology de la Renolit care inseamna ca absorbtia caldurii la suprafata se reduce substantial si in consecinta produsul nu isi schimba calitatile.

Deoarece dimensiunile necesare sunt sub cotele de furnizare ale panelului, ajustarea se poate face foarte usor prin debitare panelului. Un aspect important, debitarea se realizeaza la aceleasi cote pe fiecare laterala, pastrand astfel modelul panelului in centrul cercevelei. Trebuie verificat modelul ales pentru a vedea care sunt tolerantele marginale pentru debitare.

Panelul ornamental poate fi livrat in varianta plina sau cu un anumit numar de insertii pe zonele modelului. Aceste insertii sunt reprezentate de zone cu geam termoizolant cu 2 sau 3 foi, cu sticla finisata in diverite variante, vitralii sau alte elemente de decor. Alegerea modelului de usa, partea de sticla si elementele decorative, tine de bunul gust si de preferintele noastre.

Grosimea standard a panelului ornamental este de 24 mm, dar exista grosimi superioare ca si in cazul geamului termoizolant – 32, 37, 40 mm.
Aceste paneluri ornamentale din PVC reprezinta de fapt partea principala a unei usi, a unei usi termopan exterior cu o izolatie termica si fonica buna si de aceea iti recomandam sa analizezi cu atentie optiunile inainte de a decide tipul si designul usii pe care o alegi.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

NELA MIHAI

22 iulie, 21:20

Buna seara

M-ar interesa o usa intrare gri antracit 106/207 de calitate superioara. Va multumesc !

Alte articole

Rulourile pentru ferestre Rulourile pentru ferestre
Ferestre inteligente - "ochelari de soare" pentru casa ta Ferestre inteligente - "ochelari de soare" pentru casa ta
Cum cureti petele de vopsea lavabila de pe tamplaria PVC Cum cureti petele de vopsea lavabila de pe tamplaria PVC
Plase Anti-insecte pentru Tamplarie din PVC - Aluminiu sau Lemn Stratificat Plase Anti-insecte pentru Tamplarie din PVC - Aluminiu sau Lemn Stratificat
Ferestre De Mansarda Antiefractie – Siguranta Caminului Tau! Ferestre De Mansarda Antiefractie – Siguranta Caminului Tau!
Lumina solara fara radiatii in casa ta Lumina solara fara radiatii in casa ta

Vezi mai multe articole