on

Doar unul din zece Romani, pregatit pentru dezastru!

10 aprilie, 2024

comenteaza trimite unui prieten printeaza

București, 03 aprilie 2024 − Companiile de asigurări au achitat anul trecut despăgubiri de peste 169 milioane lei în baza asigurărilor pentru locuințe. Astfel, sprijinul financiar oferit proprietarilor de locuințe a înregistrat o creștere de 63% față de valoarea achitată în 2022 (peste 103 milioane lei).
Peste 85% din valoarea acestor despăgubiri (145 milioane lei) au fost plătite în baza asigurărilor facultative pentru locuințe, în creștere cu cca. 44% față de cele din 2022.

 

federatia insurance europe

 

“Anul trecut a fost unul marcat de multe evenimente care au afectat inclusiv locuințele noastre. Acest fapt este confirmat și de despăgubirile plătite de către companiile de asigurări, care au crescut. În acest context, este cu atât mai important să avem grijă de locuințele noastre, pentru ca fiecare dintre noi să fie #sigurACASĂ alături de cei dragi”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

 

Indiferent că vorbim despre producerea unor dezastre naturale (cutremure, inundații sau alunecări de teren) sau de incendii, explozii, furtuni, spargeri de conducte, defecțiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice sau chiar ale panourilor fotovoltaice, asigurarea facultativă de locuință ne poate oferi garanția reparării sau a înlocuirii bunurilor afectate în multe situații nefericite.

 

“Ca în fiecare an, primăvara încep să-și facă simțită prezența diverse fenomene atmosferice care pot produce daune semnificative locuințelor noastre.Cu doar 1 din 10 români pregătit financiar în cazul unui dezastru, accesarea unei asigurări facultative ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi”, a declarat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

 

În România, asigurările facultative se pot încheia doar pentru acele locuințe care sunt deja protejate printr-o poliță obligatorie PAD. Polițele facultative oferă un nivel de protecție extins, la valoarea reală a clădirii și/sau a bunurilor deținute, putând acoperi o serie de fenomene naturale, dar și alte tipuri de riscuri precum: cutremur, inundații, alunecări de teren, incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecțiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice / electrocasnice etc. De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin clauze speciale dedicate, în funcție de specificul fiecărei locuinței și de nevoile individuale ale clienților – de exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor.

 

***

 

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 22 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.
Asigurările reprezintă un sector – cheie al economiei românești, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asigurătorii Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de 5,2 milioane EUR în fiecare zi calendaristică.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

La Prima Casa ar putea fi aplicate regulile falimentului personal - 11 Iunie 2009 La Prima Casa ar putea fi aplicate regulile falimentului personal - 11 Iunie 2009
Peste 1 milion de metri patrati, suprafata totala a locuintelor prezentate weekendul acesta la Imobiliarium Baneasa Peste 1 milion de metri patrati, suprafata totala a locuintelor prezentate weekendul acesta la Imobiliarium Baneasa
Kuma – produse de design contemporane fabricate in Romania Kuma – produse de design contemporane fabricate in Romania
„Amenajarea corecta a incaperilor“ si „Hrana pentru camarazii canini“ – proiectele lunii ianuarie la HORNBACH „Amenajarea corecta a incaperilor“ si „Hrana pentru camarazii canini“ – proiectele lunii ianuarie la HORNBACH
Particularii afiseaza preturi mai mari decat agentiile, la vanzarea apartamentelor vechi - 25 martie 2010 Particularii afiseaza preturi mai mari decat agentiile, la vanzarea apartamentelor vechi - 25 martie 2010
Teama de cutremur face jocurile pe piata imobiliara din Romania - 29 Aprilie 2009 Teama de cutremur face jocurile pe piata imobiliara din Romania - 29 Aprilie 2009

Vezi mai multe articole