Video-mapping - Cum sa ai cele mai spectaculoase decoratiuni de Craciun

05 decembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In aceasta toamna, pe cladirea Palatului Parlamentului din Bucuresti, a avut loc un show impresionant de video mapping, realizat de mai multe echipe din diverse tari.

Evenimentul a fost un concurs international si a reunit mai multi specialisti care, cu ajutorul a 104 proiectoare au reusit sa impresioneze asistenta prin spectacole multimedia de aproximativ 4 minute, proiectate pe cei 22.000 mp ai fatadei cladirii.

Fenomenul ia insa amploare si in perioada sarbatorilor de iarna, cu tot mai multi pasionati care investesc sume considerabile pentru a-si decora casa cu un astfel de sistem.

Este nevoie de unul sau mai multe proiectoare, care in functie de pozitionare necesita o calibrare atenta pentru a acoperi perfect fatada cladirii si pentru a nu distorsiona imaginea proiectata. Ulterior, in functie de cladirea pe care se face proiectia, se editeaza un material multimedia, care cu cat respecta mai mult liniile si arhitectura cladirii, cu atat va fi mai spectaculos.

Practic, se pot face proiectii statice cu inscrisuri, culori si diverse decoratiuni sau pot rula filmulete complexe, toate cu un efect incantator pentru ochii privitorilor. Cea mai simpla metoda este folosirea unui singur proiector pentru fatada casei si asigurarea unei pozitii care sa permita proiectia in mod corespunzator. Bineinteles, pentru un spectacol multimedia si solutii profesionale, cel mai indicat lucru de facut este apelarea unei firme care sa asigure instalarea si inchirierea echipamentelor, dar si consultanta in creatia grafica sau video.

Acum, ca ai aflat ce anume presupune un astfel de show, nu mai ramane decat sa il pui in aplicare. Cu o proiectie de tip video-mapping casa ta va fi cu siguranta castigatoarea concursului de decoratiuni de Craciun de anul acesta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Renovarea peretilor: panourile decorative care imita piatra Renovarea peretilor: panourile decorative care imita piatra
Cele mai potrivite culori pentru exteriorul casei Cele mai potrivite culori pentru exteriorul casei
Insertiile pentru fatade: sfaturi de aplicare Insertiile pentru fatade: sfaturi de aplicare
Ce trebuie sa stii despre tencuiala decorativa Ce trebuie sa stii despre tencuiala decorativa
Tencuieli Decorative Pentru Termosisteme De Vata Bazaltica Tencuieli Decorative Pentru Termosisteme De Vata Bazaltica
Tapet pentru Exterior | Instabilelab Fibratex Tapet pentru Exterior | Instabilelab Fibratex

Vezi mai multe articole