Vile pentru oameni cu bani

21 septembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Langa Ploiesti se va construi cel mai mare ansamblu rezidential din judetul Prahova. 
Pretul unei case variaza intre 150.000 si 500.000 de euro.

La zece kilometri de Ploiesti, in comuna Paulesti, pe terenul unei foste livezi, se va construi cel mai mare ansamblu rezidential din Prahova. Acesta se va intinde pe o suprafata de peste 100 de hectare si va avea 152 de vile.

Potrivit conducerii firmelor implicate in proiectul denumit „Deal verde”, cartierul va avea un centru comercial, un cabinet medical de urgenta, o gradinita, statie de pompieri proprie, locuri de joaca si terenuri de sport.

„Clientii nostri vor fi aproape de principalele centre comerciale din Ploiesti, aflate la doar trei kilometri de ansamblul rezidential”, a declarat Catalina Irimia, directorul Imobiliar Expert Grup Ploiesti, compania prin care vor fi vandute casele.

1.050 de euro pentru metrul patrat construit

Viitorii clienti vor avea de ales intre noua modele de vile, a caror suprafata desfasurata variaza intre 120 si 400 de metri patrati. Cea mai ieftina casa va costa 150.000 de euro, iar cea mai scumpa o jumatate de milion de euro. La aceste sume se va adauga pretul terenului, evaluat la 32 euro/mp.

Pentru clientii care nu pot plati cash valoarea unei vile, BRD, banca aleasa ca partener oficial al proiectului, ofera credite imobiliare fara avans, cu o dobanda de 5,75% la imprumuturile in euro.

„Casele vor fi construite pe baza unei tehnologii germane, care da un randament ridicat din punct de vedere al protectiei termice. Practic, asta inseamna o reducere a costurilor de intretinere cu pana la 70% fata de sistemele clasice”, sustine
Adrian Constantinescu, directorul firmei Ideal Trio Construct, cea care va construi toate cele 152 de vile.

Timpul de executie al unei case este de numai patru saptamani, insa termenul pentru finalizarea proiectului imobiliar va fi vara anului 2010.

„Acest interval de timp va fi necesar pentru asigurarea accesului la utilitati”, a declarat constructorul. Valoarea totala a investitiei este de 35 milioane de euro, primele case fiind deja contractate la un pret mediu de constructie de 1.050 de euro pe metrul patrat.

DEZVOLTARE

Ploiestiul creste
In ultimii cinci ani, la marginea Ploiestiului s-au construit mai multe cartiere rezidentiale, cum ar fi Roua, Mica Roma sau Albert, pretul unei proprietati variind intre 80.000 si 250.000 de euro, in functie de suprafata construita si de calitatea finisajelor.

Majoritatea cumparatorilor provin din randul oamenilor de afaceri sau al angajatilor cu functii de conducere in companiile multinationale, care si-au deschis la Ploiesti unitati de productie pentru acoperirea pietei din Europa de Sud-Est.
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Totul despre impozite Totul despre impozite
Depanero se muta intr-un sediu nou, in incinta Sema Parc Depanero se muta intr-un sediu nou, in incinta Sema Parc
Silence Force MultiCyclonic de la Rowenta, aliatul imbatabil in lupta impotriva prafului Silence Force MultiCyclonic de la Rowenta, aliatul imbatabil in lupta impotriva prafului
GROHE SPA la Milano Design Week castiga prestigiosul premiu ”Best of the Best Red Dot Award” GROHE SPA la Milano Design Week castiga prestigiosul premiu ”Best of the Best Red Dot Award”
Amenzi pentru constructiile ilegale Amenzi pentru constructiile ilegale
Actiunea de grantuire si probleme legate de regimul spatiilor comune Actiunea de grantuire si probleme legate de regimul spatiilor comune

Vezi mai multe articole