Vopsele pentru orice tip de zugraveala

22 august, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Reluam, asa cum am promis, “dictionarul” nostru cu privire la produsele folosite pentru finisarea interiorului locuintei. Daca saptamana trecuta am vorbit despre materialele de contructii de baza pe care le ofera unul dintre cei mai mari producatori din Europa, acum vom trece la partea estetica a amenajarii: vopselele.
Fabryo are in oferta sa de vopsele pentru interior mai multe tipuri de produse, pe baza de apa, uleiuri sau structurate. O sa le luam in ordine, ramanand ca dumneavoastra sa hotarati care dintre ele se potriveste cel mai bine locuintei pe care doriti sa o zugraviti.
 
Vopseaua Savana este un produs decorativ pe baza de apa, este superlavabila, superalba, pentru interior si cu Teflon surface protection. Se aplica pe tencuieli de var si ciment, beton si alte suporturi minerale. Pentru a obtine un rezultat eficient foloseste un litru pentru 14-16 metri patrati, care se usuca pentru reacoperire in 2-4 ore la temperatura de 20 grade Celsius si total in 24 ore. Savana confera suprafetei acoperite o rezistenta superioara la patare si murdarire fiin destinata strict finisarii peretilor interiori. Peliculele formate sunt permeabile la vapori asigurand respiratia peretilor si au aderenta ridicata la suport. Din aceeasi categorie, pe piata exista si Savana fara Teflon surface protector, alba sau colorata.
 
Vopseaua decorativa structurata pentru interior de la Savana, aplicabila pe tencuieli de var si ciment, beton si alte suporturi minerale se intinde cel mai bine cu gletiera din otel inoxidabil, spre deosbire de cele clasice la care se foloseste rola sau bidineaua. Se aplica intr-un singur strat si se usuca total in 4 zile. Peliculele formate sunt rezistente la apa si vapori confera o protectie ridicata si permit obtinerea de finisaje deosebite
Tencuiala de cuart colorat Savana se usuca in 3 zile si este destinata finisarii suprafetelor interioare si exterioare puternic solicitate ex: casa scarilor, coridoare, socluri. Peliculele formate sunt permeabile la vaporii de apa, dar sunt rezistente la apa, alcalii, socuri mecanice, intemperii.
 
Decore Savana este o finisare decorativa pe baza de apa, pentru interior. Efectul pe perete este o alternanta de culori delicate, creand un aspect rafinat, elegant si atragator in stilul anilor 1700 din Italia. Acest tip de produs  are in compozitie polimeri in emulsie apoasa fiind lavabila si permeabila. Consumul estimat este de aproximativ 0,1L/mp, functie de modul de aplicare si de natura suportului
Savana Decospatola este un finisaj decorativ mineral pentru interior. Are in compozitie materiale de umplutura cu o granulometrie controlata, hidroxid de calciu, copolimeri modificati si aditivi specifici. Aceasta compozitie asigura obtinerea unui produs cu o aplicare usoara si cu deosebite calitati estetice si tehnice. Produsul formeaza o pelicula permeabila si cu o aderenta excelenta pe orice suport nefriabil fara a fi nevoie sa se utilizeze o amorsa. Datorita structurii sale minerale nu crapa in timp si are asupra suportului o actiune dezinfectanta si bactericida. Pentru un metru patrat, in functie de modul de aplicare este necesar aproximativ un kilogram de material.
 
Emailul acrilic pe baza de apa pentru interior si exterior Savana se aplica pe lemn, metal, zidarie si pvc cu pensula, rola si prin pulverizare. Acest produs cu luciu ridicat este ecologic, fara miros, cu proprietati de aplicare si etalare foarte bune, uscare rapida, durabilitate si rezistenta la factori mecanici si de mediu.
 
In ceea ce priveste colorantii Savana, printre ei sigur veti gasi culoarea preferata, oferta fiind pe toate gusturile: negru, gri piatra, gri umbra, galben oxid, galben pur, galben auriu, galben crom, portocaliu, rosu, magenta, violet, albastru, albastru nocturn, verde, verde iarba, verde brad, verde tei, rosu oxid, castaniu, maro tutun, maro terra. Acesti coloranti sunt de fapt paste pigmentate utilizate la nuantarea manuala a vopselelor pe baza de rasini în dispersie apoasa si a materialelor de finisare tip huma. Prezinta o dispersabilitate rapida si sunt stabile la depozitare în conditiile impuse.
 
Dar Savana nu este singurul brand din oferta Fabryo. Ekonomic, Innerweiss, sunt celelalte doua nume propuse de producator. Dar despre ele vom vorbi saptamana viitoare.
 
Citeste si articolul: Lacuri si amorse ecologice

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Rolul culorilor in decorarea spatiilor interioare Rolul culorilor in decorarea spatiilor interioare
Efecte Decorative - Magnetic Paint Efecte Decorative - Magnetic Paint
“Peretele sufrageriei situate la etajul 7 este ud pana la jumatate. Ce solutie ajuta sa scap de problema?” “Peretele sufrageriei situate la etajul 7 este ud pana la jumatate. Ce solutie ajuta sa scap de problema?”
Exfolierea finisajelor: de ce repararea imediata nu este recomandata Exfolierea finisajelor: de ce repararea imediata nu este recomandata
Pereti interiori decorati cu caramida - partea I Pereti interiori decorati cu caramida - partea I
Fototapetul: sfaturi complete de montare pe cont propriu Fototapetul: sfaturi complete de montare pe cont propriu

Vezi mai multe articole