on

“Vreau sa varuiesc casa la exterior. Cu trafalet sau cu aparat de vopsit?”

28 august, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

"Buna ziua! Am o casa tencuita pe exterior, de peste 10 ani, cu tencuiala decorativa - bob de orez, ceva de genul acesta. Culoarea s-a murdarit in timp, chiar daca am spalat-o. Cum pot varui casa? Eu ma gandeam ca trafaletul se va agata si va fi greu. De aceea, as achizitiona un aparat de vopsit, insa nu stiu care? Ati putea sa ma indrumati? Multumesc."

Asa suna unul dintre mesajele primite recent de specialistii nostri din partea unuia dintre cititorii site-ului si Forumului Misiunea Casa.

In astfel de situatii, este greu pentru orice meserias sa faca o recomandare in ceea ce priveste un aparat de vopsit pentru fatada. In general, vopseaua de exterior pentru fatade este mai greu de aplicat cu aparate de vopsit de tip hobby sau destinate neprofesionistilor. Acestea nu au duzele necesare pentru aplicarea unor vopsele mai vascoase, iar debitul si puterea sunt mici.

O scula profesionala care poate fi utilizata, de exemplu, este Wagner PS 22 sau PS30, duza 517, cu presiune cuprinsa intre 160 si 200 bar si cu un randament al aparatului de 12 l/min. Acest tip de produse sunt insa destul de scumpe si destinate profesionistilor. Asta nu inseamna, insa, ca nu pot fi inchiriate sau ca nu se poate apela la un mester pentru realizarea lucrarii.

Cat despre aplicarea cu trafaletul, aceasta poate fi realizata numai daca fatada este realizata din tencuiala cu granulatie mica. Foarte important de retinut este ca, inainte de aplicarea vopselei pe tencuiala decorativa, este necesara utilizarea unei amorse specifice vopselei lavabile de exterior.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Termosistemul: cum poate fi protejata peste iarna o lucrare nefinisata Termosistemul: cum poate fi protejata peste iarna o lucrare nefinisata
Fatada casei: cum trebuie executata finisarea masei de spaclu Fatada casei: cum trebuie executata finisarea masei de spaclu
Insertiile pentru fatade: sfaturi de aplicare Insertiile pentru fatade: sfaturi de aplicare
Tencuiala antiigrasie Tencuiala antiigrasie
Tencuiala decorativa siliconica: avantaje si dezavantaje Tencuiala decorativa siliconica: avantaje si dezavantaje
Zidurile duble la exterior: de ce sunt recomandate pentru orice constructie Zidurile duble la exterior: de ce sunt recomandate pentru orice constructie

Vezi mai multe articole