on

Webinar | Eficienta energetica a sistemelor de umbrire automatizate

16 noiembrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pozitionarea locuintei fata de punctele cardinale este un lucru esential, caci doar in acest mod ne putem asigura ca beneficiem de un climat sanatos si confortabil, si in acelasi timp protejam cladirea de efectele devastatoare ale radiatiei solare. Insa, indiferent de pozitionarea locuintei, in timpul verii constatam ca razele soarelui sunt deranjante si nu fac decat sa creasca facturile lunare. Pentru a evita pe cat de mult posibil acest lucru putem opta pentru un sistem de umbrire automatizat.

 

Ce este umbrirea?

 

Umbrirea este definita prin obturarea sau acoperirea partiala a unei suprafete vitrate la interior sau la exterior. Aceasta este reprezentata de amplasarea a unor solutii reprezentate de obloane, rulouri, jaluzele venetiene, screen-uri si asa mai departe.

 

Chiar daca de cele mai multe ori efectele sunt mai vizibile in timpul verii, exista efecte importante si pe timpul iernii.

 

Efectele umbririi pe timpul iernii - protectie la vant si ploi, diminuand astfel:

  • Pierderile termice ale cladirilor;
  • Necesarul de incalzire;
  • Disconfortul termic.

 

Efectele umbririi pe timpul verii: protectie la radiatie solara si la stralucirea solara cu diminuarea:

  • Aporturilor termice;
  • Necesarului de racire;
  • Disconforului termic si vizual.

 

Radiatia solara este o sursa gratuita de energie, dar este in acelasi timp si o provocare pentru locuintele vitrate... mai ales in sezonul cald. Insa este important sa controlam aceasta energie pentru a beneficia la maxim de avantajele ei. Cum putem realiza acest lucru? Cu ajutorul unui sistem de umbrire automatizat.

 

Alaturi de Prof. Dr. Ing. Emilia-Cerna Mladin, Presedinte AAECR si Florin VOROVENCI - Director Tehnic SOMFY, ne-am propus sa deslusim tainele sistemelor de umbrire automatizate pentru ca dincolo de principii si reguli de construire, experienta furnizorilor din domeniu ne poate ajuta sa intelegem modul de construire, functionare si punerea in opera a sistemelor de umbrire.

 

Daca nu ai reusit sa fii alaturi de noi miercuri, 10 noiembrie 2021, iti punem la dispozitie mai jos inregistrarea webinarului. Vizionare placuta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Solutii moderne pentru nivelarea rapida a placarilor Solutii moderne pentru nivelarea rapida a placarilor
Procesul de constructie a casei Procesul de constructie a casei
Tencuirea peretilor – sfaturile forumistilor Misiunea Casa Tencuirea peretilor – sfaturile forumistilor Misiunea Casa
Misiunea Cartierului Tau Misiunea Cartierului Tau
Marile proiecte de amenajare iti pun la incercare talentul de bricoleur Marile proiecte de amenajare iti pun la incercare talentul de bricoleur
Constructia casei – echipa de mesteri sau firma de constructii? Constructia casei – echipa de mesteri sau firma de constructii?

Vezi mai multe articole