on

Wienerberger planifica sa isi extinda afacerea cu caramida in Romania

17 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Wienerberger a ajuns la un acord cu ADM Capital pentru achiziția pachetului de actiuni de 98,3% al producătorului de cărămizi  Brikston Construction Solutions SA (Brikston). Prin planificarea acestei achiziții, Wienerberger face încă un pas spre viitor și își extinde activitatea cu cărămidă în România. Brikston și-a desfășurat cu succes activitatea în piața românească de 50 ani și are o fabrică de producție în Iași, în nord-estul României. Fabrica are o capacitate totală de aproximativ 200 millioane FN (=formatul normal pentru cărămizi).

Portofoliul de produse include mai mult de 40 de formate diferite de blocuri ceramice pentru zidărie de pereți exteriori și interiori, precum și produse pentru aplicații speciale, de grădină și în exteriorul casei. Cu peste 200 de angajați, compania a generat venituri de aproximativ 16 milioane €  în 2016.

Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG, a declarat: "Intenția de a achiziționa Brikston este o excelentă oportunitate pentru extinderea activității noastre la nivel local, mai ales ținând cont de faptul că Brikston este activă într-o regiune a țării unde noi nu eram încă prezenți cu o unitate de producție. Brikston are o gamă largă de produse, un brand puternic și o cultură organizațională modernă. Compania poate fi integrată rapid în rețeaua existentă de fabrici și completează foarte bine prezența geografică în România, precum și susținerea activității noastre la nivel local."

Compania Wienerberger este prezentă în România din 1998 și este unul dintre producătorii importanți de materiale de construcții din țară. România este una dintre cele mai mari piețe din Europa de Est, cu o creștere a segmentului de construcții rezidențiale și potențial pentru viitor. Pe lângă produsele din beton celular autoclavizat (BCA), blocurile ceramice sunt unul dintre materialele  de construcții binecunoscute. Toate acestea fac din România o piață interesantă și importantă pentru Wienerberger. În prezent, Wienerberger  funcționează cu patru unități de producție și are aproape 300 de angajați în România.

Achiziția planificată este finanțată din fondurile Wienerberger alocate pentru creșterea și optimizarea portofoliului și este aliniată în totalitate cu criteriile de investiții ale companiei.  Aceasta ar crea venituri imediate. Se asteaptă finalizarea tranzacției după aprobarea autorităților competente privind concurența. Până la primirea aprobării, cele două companii vor continua să-și desfășoare activitatea separat. Parțile implicate au agreat să nu dezvăluie informații legate de prețul de achiziție.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Apartamentele noi din Bucuresti, inaccesibile la salarii mai mici de 600 de euro Apartamentele noi din Bucuresti, inaccesibile la salarii mai mici de 600 de euro
Acces la arta si spatii de creatie din toate domeniile artistice - „Ateliere de Arta Deschise in Bucuresti – Editia Enescu” Acces la arta si spatii de creatie din toate domeniile artistice - „Ateliere de Arta Deschise in Bucuresti – Editia Enescu”
Adezivul cel mai rezistent si super-flexibil pentru placi ceramice si piatra Adezivul cel mai rezistent si super-flexibil pentru placi ceramice si piatra
Cumparatorul va dicta pretul apartamentelor Cumparatorul va dicta pretul apartamentelor
Catalogul „Unelte si Masini de Gradina” de la Praktiker aduce primavara in gradina ta Catalogul „Unelte si Masini de Gradina” de la Praktiker aduce primavara in gradina ta
Primaria Sectorului 3 desfiinteaza constructiile ilegale Primaria Sectorului 3 desfiinteaza constructiile ilegale

Vezi mai multe articole