Presedintele asociatiei de proprietari este ales pentru o perioada de doi ani

30 octombrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Unul din membrii asociatiei noastre a platit luni si luni de zile sume mai mici decat cele ce ii reveneau, neachitand bunaoara cota parte pentru repararea uzinei termice, cat si completarile la fondul de rulment. Acum cere in instanta sa i se prescrie datoriile. Este posibil?
Georgeta Olteanu (Bucuresti)
 
Costurile serviciilor de care beneficiaza un membru al unei asociatii de locatari nu sunt negociabile. Da, se pot cere verificari ale calculelor, dar nu e posibil ca fiecare sa plateasca precum crede el ca ar fi corect. Cat despre prescrierea datoriilor, nici pe departe nu poate fi vorba de asa ceva in cazul asociatiilor de proprietari, datoria fiind practic catre ceilalti membri ai colectivitatii si care nu constituie o societate de binefacere.
 
Presedintele comitetului executiv e ales de adunarea generala sau de comitet din randurile membrilor acestuia, in functie de numarul de voturi obtinute? Si apoi, pe ce perioada este ales, pe un an sau pe doi?
I. Nistor (Bucuresti)
 
Alegerea presedintelui e recomandabil sa se faca nominal si separat, avand in vedere atat calitatile profesionale, cat si cele morale ale celui propus. In situatia in care adunarea nu a precizat o persoana anume pentru aceasta functie se poate face confirmarea si validarea presedintelui dintre membrii alesi care a obtinut cel mai mare numar de voturi. Alegerea organelor de conducere se face pentru o perioada de doi ani, dar adunari generale se tin anual.
 
As dori o consultatie in vederea rezolvarii problemelor ivite in asociatia noastra? Este posibil sa fiu primit in audienta sau sa solicit o discutie telefonica?
Dumitru Ivan (Ploiesti)
 
Specificul rubricii vizeaza ca prin raspunsuri la intrebari sa vina in sprijinul si altor cititori care se confrunta cu probleme asemanatoare. E de preferat sa puneti intrebarile in scris.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Chiriile din Bucuresti scad cu 1% pe luna Chiriile din Bucuresti scad cu 1% pe luna
Creditele sunt mai scumpe, depozitele mai avantajoase. Dar cum a reactionat populatia? Creditele sunt mai scumpe, depozitele mai avantajoase. Dar cum a reactionat populatia?
Vile la munte cu un pret mediu de 1.000 de euro metrul patrat - 07 August 2009 Vile la munte cu un pret mediu de 1.000 de euro metrul patrat - 07 August 2009
Apartamentul anilor `90 este vedeta locuintelor vechi Apartamentul anilor `90 este vedeta locuintelor vechi
Avantaje si dezavantaje pentru locuintele fara finisaje - 28 NOIEMBRIE 2008 Avantaje si dezavantaje pentru locuintele fara finisaje - 28 NOIEMBRIE 2008
Sunetele au culorile lor Sunetele au culorile lor

Vezi mai multe articole