Tutorial realizare masuta in forma de floare

13 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dati viata si culoare locuintei voastre prin accesorii si piese de mobilier in culori vesele. De exemplu, puteti alege sa decorati camera pustiului vostru sau un mic hol cu o masuta cu blatul in forma de floare pe care sa o construiti chiar voi.
 
Pentru a putea pune in aplicare acest plan, aveti nevoie de cateva materiale si unelte. Un blat de lemn pentru “tulpina” florii, placaj pentru blatul in forma de petale, cuie si holzsuruburi, pensule si vopsea, cateva unelte si gata, puteti incepe lucrul!
 
Decuparea blatului de lemn conform schitei se realizeaza cu un fierastru pendular. Prima componenta debitata va fi tulpina florii. Urmeaza decuparea unor stinghii decorative pentru masuta si blatul pe care se va sprijini piciorul mesei.
 
Dupa ce ati terminat de debitat toate partile componente ale masutei, slefuiti fiecare muchie cu atentie folosind un slefuitor cu vibratii astfel incat muchiile sa fie bine finisate.
 
Fixati cele doua blaturi la ambele capete ale piciorului mesei folosind o surubelnita cu acumulator si cateva holzsuruburi. Piciorul mesei se va finisa cu vopsea inainte de prinderea stinghiilor decorative! Ultima componenta pe care o veti adauga constructiei va fi blatul principal in forma de petale.
 
Ca de fiecare data, etapa cea mai placuta este finisarea! Pentru un rezultat atractiv, puteti folosi nuante diferite de vopsea pentru fiecare petala in parte in felul acesta veti obtine un joc de culori interesant.
 
Pana la urmatoarea experienta vesela, va dorim spor la treaba!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Baitul - aspectul firesc al lemnului Baitul - aspectul firesc al lemnului
"Do it yourself" sau, cum am spune noi, "descurca-te singur!" (2) "Do it yourself" sau, cum am spune noi, "descurca-te singur!" (2)
Panta de scurgere Panta de scurgere
Cum cureti vopseaua de pe lemn Cum cureti vopseaua de pe lemn
Cum se pot construi scafele din gips carton Cum se pot construi scafele din gips carton
Mic mobilier in maniera orientala - bricolaj Mic mobilier in maniera orientala - bricolaj

Vezi mai multe articole