Exista mai multe tipuri de storcatoare de fructe si legume, dar cele care obtin sucul prin presare la rece se dovedesc a fi cele mai eficiente, dar si cele mai scumpe. Iata de ce este indicat sa alegi un astfel de storcator, in ciuda pretului ridicat.
Ofera cel mai mare continut de nutrienti
Storcatorul prin presare la rece zdrobeste fructele si legumele, pastrand astfel 95% dintre nutrienti. Sucul obtinut este mult mai stabil si contine cu pana la 60% mai multa vitamina A si cu pana la 40% mai multa vitamica C decat sucul obtinut cu ajutorul unui storcator cu centrifugare. In plus, cu ajutorul storcatorului prin presare la rece poti obtine suc din absolut orice fruct sau leguma, inclusiv din ierburi precum patrunjelul, mararul, orzul sau graul incoltit.
Obtine cea mai mare cantitate de suc
Masticarea si strivirea fructelor si legumelor se dovedesc a fi eficiente. Storcatorul prin presare la rece extrage mult mai mult suc decat storcatorul cu centrifuga. Mai precis, extrage pana la 80% din masa fructelor, lasand pulpa aproape uscata.
Sucul rezista mai mult timp
Sucul obtinut cu ajutorul storcatorului cu centrifuga trebuie baut imediat deoarece nutrientii din el se oxideaza rapid. In schimb, sucul extras prin presare la rece poate fi pastrat in frigider 2-3 zile, fara sa isi piarda nutrientii.
Acestea sunt motivele pentru care storcatorul de fructe si legume prin presare la rece este de preferat, in pofida pretului mai mare. Mai mult decat atat, acesta te ajuta sa obtii nu doar sucuri, ci si delicioasele smoothie-uri, iar tu vei spune adio sucurilor cu conservanti.
Comentarii
Nu exista comentarii.