Reconditionare mobilierului

Mic ghid despre restaurarea mobilierului

29 ianuarie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In ultimii ani, s-a observat un interes foarte ridicat pentru obiectele vintage, atat de decor, cat si pentru piesele vestimentare clasice. Motivul pentru care oamenii manifestă un interes atat de pronuntat este faptul ca designul in cauza este atemporal si il poti include intr-o gama variata de decoruri, de la unul modern pana la unul clasic.

Mobila nu face exceptie de la aceasta regula, de aceea din ce in ce mai multe persoane aleg sa restaureze piesele de mobilier vechi si sa le dea un nou look dar, in acelasi timp, sa pastreze esenta ce sta la baza esteticii lor.

Ai optiuni nelimitate cand vine vorba de restaurarea mobilei deoarece, teoretic, poti reconditiona orice. Fie ca este vorba de un scaun, un fotoliu sau un sifonier foarte vechi, dar care are o valoare istorica importanta, restaurarea este o adevarata investitie si are capacitatea de a duce designul la un cu totul alt nivel.

Deci cum restauram mobilierul?

Exista anumite aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand incepi restaurarea unei piese de mobilier. De exemplu, care este partea pe care vrei sa o reconditionezi: tapiteria, lemnul sau imbinarea elementelor componente? Pentru fiecare dintre aceste cazuri trebuie sa decizi inainte care este rezultatul dorit si sa planifici totul pentru a nu exista loc de greseli.

Daca vorbim despre lemn, trebuie sa ai in vedere tipul de design in care piesa de mobilier se incadreaza. Daca este de tip rustic și nu vrei să obtii un look neautentic, atunci suprafata lemnului trebuie sa fie mata. Un tratament cu ceara va rezolva acest aspect.

In cazul in care ai un obiect de mobilier ce are un aer clasic, atunci suprafata trebuie sa fie lucioasă. O poti obtine prin aplicarea unor straturi multiple de lac.

Tapiteria, de asemenea, este un element pe care il poti inlocui pentru a conferi unui obiect de mobilier un aer proaspat. In aceasta privinta intervine foarte mult subiectivismul, insa fii atent ca tapiteria pe care o alegi sa fie in concordanta cu restul piesei de mobilier.

Poate cea mai importanta parte a unui process de restaurare este repararea integritatii piesei de mobilier. Trebuie sa fii atent la portiunile in care elementele componente ale mobilei se imbina pentru a nu trece cu vedere un defect, iar in cazul in care identifici unul, repara-l cu cat mai putine modificari.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Montarea lambriului Montarea lambriului
Constructii cu caramizi din sticla Constructii cu caramizi din sticla
Mic mobilier in maniera orientala - bricolaj Mic mobilier in maniera orientala - bricolaj
Cum se pot construi scafele din gips carton Cum se pot construi scafele din gips carton
Aplicarea placilor ceramice Aplicarea placilor ceramice
Metru girafa - bricolaj Metru girafa - bricolaj

Vezi mai multe articole