Cum se pot construi scafele din gips carton

13 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Despre un apartament in care camerele sunt mici si inghesuite se poate spune un singur lucru: INCOMOD!
 
Nu trebuie sa va plangeti insa de mila, intrucat idei si solutii se pot gasi chiar si acolo unde pare imposibil acest lucru. Desfiintarea peretilor despartitori, constructia de scafe din gips carton sau realizarea de constructii cu functionalitati multiple va pot ajuta sa va compartimentati apartamentul intr-un mod estetic si functional astfel incat sa beneficiati de un comfort deosebit.
 
Puteti sa modelati lumina dintr-o incapere prin construirea unor scafe pe plafon sau puteti sa organizati o mica biblioteca montand o scafa speciala, puteti masca tevi sau alte imperfectiuni, puteti face o multime de lucruri!
 
Pentru a va usura munca, echipa Misiunea Casa v-a pregatit cateva idei pentru constructia scafelor din gips carton.
 
Aveti nevoie de placi din gips carton, profile si coltare din aluminiu, o mini-nivela, un ciocan rotopercutor, holzsuruburi, un cutter si o surublenita cu acumulator.
 
Prima etapa consta in trasarea conturului scafei din gips carton. Pentru aceasta folositi o ruleta, un creion si o mini-nivela cu laser.
Masurati distanta de la pardoseala pana la partea de sus a scafei si fixati dispozitivul, printr-o simpla apasare a unui buton se trateaza raza laser – adica aceea linie dreapta pe care se veti fixa primul profil metalic. Asezati profilul, dati semne pentru dibluri si holzsuruburi. Cu ajutorul unui ciocan rotopercutor dati gaurile pentru dibluri. Fixati profilele si apoi insurubati holzsuruburile. In acest mod ati obtinut structura din profile pentru scafa din gips carton.
 
Etapa urmatoare consta in fixarea placilor din gips carton pe structura metalica. Pentru aceasta aveti nevoie de un cutter. (Sfatul mesterilor este: NU  folositi niciodata un cutit sau o panza de bomfaier.)
Infiletarea suruburilor autofiletante se va face numai cu surubelnita electrica intrucat cea manuala nu poate perfora profilele.
 
Urmeaza montarea benzilor dublu adezive care au rolul de a intari imbinarile dintre placi evitandu-se in acest mod aparitia fisurilor. Daca doriti sa obtineti muchii drepte si rezistente folositi coltarele de aluminiu pe care le fixati cu ajutorul unui glet de umplere. Acesta se prepara cu apa rece si se omogenizeaza perfect daca folositi un mixer electric. Ultimul strat de finisaj il puteti obtine folosind un glet de finisaje foarte apreciat pentru calitatea albului sau.
 
Scafa din gips carton este gata, mai ramane sa aplicam un strat de vopsea lavabila!
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Antichizarea mobilierului din lemn Antichizarea mobilierului din lemn
Cum sa montezi o cada de baie fara sa te treaca toate apele! Cum sa montezi o cada de baie fara sa te treaca toate apele!
 Decoratiuni de Craciun, cateva idei putin mai altfel! Decoratiuni de Craciun, cateva idei putin mai altfel!
Raft zig-zag Raft zig-zag
Bricolajul, un concept mondial Bricolajul, un concept mondial
O solutie practica pentru decorarea holului: Dulapul din lemn O solutie practica pentru decorarea holului: Dulapul din lemn

Vezi mai multe articole