3 ghivece cu 3 arbusti de la mic la mare

Cum transplantezi florile in ghivece

15 iunie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Plantele din ghivece cresc si, la un moment dat, vor avea nevoie sa fie transplantate in ghivece mai mari. Transplantarea este o lucrare absolut necesara plantelor din ghivece. Intre marimea plantei si marimea ghiveciului trebuie sa existe o corelatie direct proportionala. Nu poti sa tii plante mari in ghivece mici. La un moment dat, spatiul insuficient va avea repercusiuni nefavorabile in cresterea si dezvoltarea plantei.

In primul rand trebuie sa stii, sa identifici momentul cand planta are nevoie sa fie transplantata intr-un ghiveci mai mare. Semnele sunt urmatoarele:
- Pamantul din ghiveci se usuca foarte repede;
- Pamantul din ghiveci este degradat;
- Radacinile plantei ies pe gaura de scurgere a ghiveciului;
- Pamantul din ghiveci se ridica din cauza radacinilor;
- Torni apa in ghiveci si dureaza mult pana cand apa se infiltreaza in pamant.

Cum transplantezi planta intr-un ghiveci mai mare:

Pasul 1. Scoate planta din ghiveci lovind usor ghiveciul de un corp tare, apoi indeparteaza o parte din pamantul de la suprafata;
Pasul 2. Rasfira putin radacinile, taie-le pe cele moarte sau bolnave, dar nu elimina complet pamantul de pe radacini;
Pasul 3. Pregateste noul ghiveci in care vei transplanta floarea. Acesta trebuie sa fie cu 4-6 centimetri mai mare decat precedentul. La fundul ghiveciului aseaza o bucata de tifon, un servetel de hartie sau cateva bucati de ceramica sparta;
Pasul 4. Pune in ghiveci pamant de flori, apoi aseaza planta. Asigura-te ca nu o plantezi prea adanc. Mentine adancimea din ghiveciul anterior pentru a ii asigura florii dezvoltarea optima. Pe masura ce umpli vasul cu pamant, preseaza-l usoar pentru a fixa planta in mod corespunzator.
Pasul 5.  Uda din belsug floarea transplantata, pana cand apa incepe sa se scurga prin gaura de pe fundul ghiveciului. Foarte important este sa nu fertilizezi planta imediat, ci sa astepti cel putin 6 saptamani, evitand astfel arsurile la nivelul radacinilor.

In alta ordine de idei, cu ocazia tansplantarii se poate face divizarea tufei, chiar daca nu urmaresti inmultirea. Divizarea este obligatorie la plantele cu tufe bogate si se poate face cu un cutit.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Zmeurul, un arbust tenace Zmeurul, un arbust tenace
Primavara in casa si in gradina Primavara in casa si in gradina
Cum punem "melcii pe fuga”?! Cum punem "melcii pe fuga”?!
COMBATEREA BOLILOR SI DAUNATORILOR LA VITA-DE-VIE (I) COMBATEREA BOLILOR SI DAUNATORILOR LA VITA-DE-VIE (I)
Tendinte in amenajari exterioare Tendinte in amenajari exterioare
Trandafirul muntilor in casa ta Trandafirul muntilor in casa ta

Vezi mai multe articole