incarcator solar pentru telefoane mobile

3 gadget-uri solare pentru casa ta

15 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tehnologiile pe care le vedeam in filmele stiintifico-fantastice de acum 15 ani, si pe care le credeam ca vor deveni realitate prin anul 2100, iata ca sunt deja realitati cotidiene: internetul de mare viteza, telefoanele mobile inteligente, tabletele si multe altele. Captarea energiei solare, transformarea ei in energie electrica si alimentarea cat mai multor aparate cu aceasta energie constituie una dintre preocuparile majore ale cercetatorilor si inovatorilor. Astazi iti prezentam 3 gadget-uri care functioneaza cu ajutorul panourilor solare.

Primul si cel mai mic dintre cele trei este incarcatorul solar pentru telefoanele mobile. Il asezi la fereastra in cazul in care esti intr-un imobil, apoi conectezi la el telefonul mobil, mp3 player-ul sau tableta. Apropo, chiar si dupa ce telefonul s-a incarcat, lasi incarcatorul solar in geam, el are si capacitatea de a inmagazina curentul electric. Astfel, iti vei putea incarca telefonul si maine, cand poate nu va fi soare afara.

Masina solara de tuns iarba. Vechea masina zgomotoasa de tuns iarba, care functioneaza cu benzina, o poti inlocui acum cu una silentioasa, ecologica si careia nu mai trebuie sa-i cumperi combustibil. Si-l ia singura, de la soare.

Masa solara. Arata precum o masa obisnuita, doar ca are panouri solare. O scoti vara afara, in curte sau pe balcon, poti sa mananci pe ea, sa-ti bei cafeaua, sa citesti ziarul sau sa lucrezi la laptop-ul care se alimenteaza de la masa. Iar in acest timp masa solara se incarca, apoi o duci in casa si alimentezi la ea diverse electrocasnice.

Daca pretul unui incarcator solar pentru smartphone este accesibil multor oameni, masa solara si masina solara de tuns iarba costa in prezent peste 3.000 de dolari. Totusi, speram ca intr-un viitor apropiat si aceste gadget-uri sa fie accesibile multora.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Instalatia electrica | Intrerupatoare si prize defecte Instalatia electrica | Intrerupatoare si prize defecte
Becuri de tip LED: Osram, Toshiba sau Samsung? Becuri de tip LED: Osram, Toshiba sau Samsung?
Intrerupatoarele inteligente: cum iti pot face acestea viata mai comoda Intrerupatoarele inteligente: cum iti pot face acestea viata mai comoda
Generator de curent electric - benzina sau diesel Generator de curent electric - benzina sau diesel
Cum functioneaza un boiler termoelectric? Cum functioneaza un boiler termoelectric?
Intrerupatoare si comutatoare Intrerupatoare si comutatoare

Vezi mai multe articole