Generator de curent electric pe benzina

Generator de curent electric - benzina sau diesel

02 noiembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Intr-un articol anterior, intitulat Cum alegi generatorul de curent electric, ti-am spus ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi un astfel de aparat. Spuneam ca, in ceea ce priveste combustibilul, ai la dispozitie doua variante - benzina sau motorina - fiecare avand avantajele si dezavantajele ei. Ei bine, in acest material vom trece in revista avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de combustibil pentru generatorul de curent electric.

Generatoarele cu motor diesel au consum redus de combustibil si costuri reduse de mentenanta.

Datorita unui consum de carburant mai redus raportat la putere, folosirea unui generator cu motor diesel isi dovedeste avantajele atunci cand este utilizat intensiv. Daca este prevazut cu sistem de pornire electrica si acumulator, generatorul cu motor diesel poate fi automatizat mult mai usor decat un generator cu motor pe benzina. Un alt avantaj al generatoarelor de curent electric care functioneaza cu motorina este zgomotul redus pe care il produc, plus ca nu au costuri mari de intretinere.

Generatoarele de curent electric care functioneaza cu benzina nu sunt silentioase si nici economice. In schimb, costa mai putin decat cele diesel, raportat la puteri asemanatoare. Totodata, generatoarele care functioneaza cu benzina sunt mai usoare decat cele diesel, astfel ca ele sunt de preferat in cazul in care ai nevoie de unul pe care sa-l transporti in diverse locuri. In alta ordine de idei, un generator pe benzina porneste mai greu in cazul in care nu a mai fost folosit o lunga perioada de timp.

In concluzie, daca achizitionezi generatorul pentru o locuinta bransata la reteaua electrica, dar unde alimentarea cu energie electrica se intrerupe des, recomandarea noastra este sa alegi un generator diesel cu pornire si decuplare automata, care sa iti poata alimenta cu curent consumatorii importanti din casa precum frigiderul, centrala electrica sau hidroforul.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Afla cum se monteaza o priza Afla cum se monteaza o priza
Avantajele si dezavantajele sigurantelor automate Avantajele si dezavantajele sigurantelor automate
Intrerupatoare si comutatoare Intrerupatoare si comutatoare
Cauze comune ale degradarii descarcatoarelor (SPD) Cauze comune ale degradarii descarcatoarelor (SPD)
Facturi mai mici la energie – Strategii de economisire a energiei electrice Facturi mai mici la energie – Strategii de economisire a energiei electrice
Cum schimbam tabloul electric ? Cum schimbam tabloul electric ?

Vezi mai multe articole