Alegerea saltelei

3 sfaturi de care sa tii cont in achizitionarea unei saltele

04 februarie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Oamenii isi petrec aproximativ o trime din intervalul unei zile in pat, dormind. Numai acest lucru trebuie sa evidentieze rolul pe care salteaua unui pat sau a unei canapele il joaca in obtinerea unui confort optim atunci cand dormim sau cand ne aflam in stare de repaus.

Salteaua ideala trebuie sa tina cont de mai multi factori pentru a asigura conditiile necesare unui somn odihnitor si pentru a nu influenta in mod negativ integritatea coloanei vertebrale.

1. Ia in considerare gradul de presiune al saltelei. Cu cat exista mai multe puncte de sustinere in interiorul acesteia, cu atat pozitia de dormit se imbunatateste, iar confortul este sporit. Saltelele cu tehnologia memory foam au capacitatea de a retine amprenta corpului tau si se adapteaza in functie de aceasta.

2. Comportamentul saltelei la miscare este, de asemenea, crucial, mai ales daca aceasta este folosita de doua personae. Pentru ca miscarile partenerului/partenerei sa nu influenteze confortul celeilalte personae ce se afla in pat, salteaua trebuie sa dispuna de o tehnologie ce diminueaza efectul de val. Asadar, alege saltele realizate din materiale non metalice, din latex sau spuma de memorie.

3. Pentru un mediu de odihna cat mai sanatos, gradul de circulatie al aerului in interiorul saltelei trebuie sa fie ridicat. Folosind material natural precum bumbacul sau matasea naturala, facilitezi evaporarea apei si diminuezi acumularea transpiratiei. Astfel, dezvoltarea microbilor si a acarienilor este redusa.

Nu trebuie sa neglijezi importanta pe care salteaua o detine, deoarece aceasta are un impact amplu asupra vietii de zi cu zi si a bunastarii tale. Analizeaza, testeaza, cumpara!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa alegi cel mai bun pat pentru un somn odihnitor Cum sa alegi cel mai bun pat pentru un somn odihnitor
Unde gasesti paturi de lux, in Romania Unde gasesti paturi de lux, in Romania
Liniste, confort si relaxare: Definitia unui dormitor pe placul tuturor (partea a doua) Liniste, confort si relaxare: Definitia unui dormitor pe placul tuturor (partea a doua)
10 modalitati de a face un dormitor mic sa para mare 10 modalitati de a face un dormitor mic sa para mare
De ce să cumperi o saltea din spumă cu memorie? De ce să cumperi o saltea din spumă cu memorie?
Dormitorul ideal este zugravit in culori calde Dormitorul ideal este zugravit in culori calde

Vezi mai multe articole