on

5 sfaturi pentru a-ti decora dormitorul cu eleganta si stil

30 mai, 2024

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Eleganța este dată de simplitate în cele mai multe cazuri, principiu care te ajută să obții un aspect curat și plăcut cu minim de efort. Acest lucru se aplică în modă, în frumusețe și mai ales în design interior, deoarece orice urmă de rafinament dispare odată cu aglomerarea de obiecte, contrastele puternice, culorile stridente, texturile opulente și orice alt aspect care se îndepărtează de ceea ce este simplu. Dacă ai în minte acest lucru îți va fi mult mai ușor să îți amenajezi dormitorul cu bun gust și să integrezi cu stil un model din noua gama de paturi tapitate de la ExpoMob care să completeze perfect întregul tablou.

 

dormitor pareri forum

 

Mai puțin este întotdeauna mai mult

Minimalismul este considerat stâlpul eleganței și al bunului gust, ceea ce înseamnă că dacă vrei un dormitor care se aliniază acestor valori, este necesar să știi cum să obții un echilibru între funcțional și estetic. Limitează-te la acele piese de mobilier de care ai nevoie și renunță la orice ar putea aglomera spațiul inutil. Orientează-te către piese de mobilier simple, fără foarte multe accesorii și modele, în nuanțe care se complimentează reciproc și evită orice detaliu care pare că nu se potrivește cu decorul general pe care vrei să îl creezi.

 

Optează pentru nuanțe deschise, luminoase

Tot ca un principiu al minimalismului, nuanțele luminoase, cum ar fi bejul sau chiar albul cald te ajută să creezi armonie vizuală în orice încăpere.

Acestea creează iluzia de spațiu mai mare și mai aerisit și sunt foarte versatile, permițându-ți să te joci cu alte accente de culoare, fără teama că ar putea fi prea multe.

 

Joacă-te cu lumina ca principal element de decor

În loc să intervii cu tot felul de decorațiuni care încarcă spațiul, alege să te folosești de lumină pentru a crea atmosfera dorită. Asigură-te că intră suficientă lumină naturală prin perdele și draperii și plasează strategic lămpi sau LED-uri încorporate, la nivelul privirii sau mai jos, pentru a obține un ambient cald, primitor și, totodată, elegant.

 

Alege o piesă de mobilier de efect

Elegant nu înseamnă tern și lipsit de esență, ci arta de a te concentra în jurul unui element deosebit care să devină punctul principal de atenție dintr-o încăpere. Un pat tapițat se aliniază perfect cu această idee, fiind prin definiție o piesă de mobilier rafinată care impresionează prin stilul unic caracteristic. Dimensiunea impozantă, textura tapițată specifică, culorile prețioase, dar și calitatea materialelor sunt principalele aspecte care fac aceste paturi să fie atât de apreciate și căutate. La ExpoMob găsești o gamă variată de modele și dimensiuni în așa fel încât să îți fie ușor să găsești varianta care se pliază întocmai pe viziunea pe care o ai.

 

Acordă atenție la detalii

Detaliile fac diferența în orice context, ceea ce înseamnă că acestea te vor ajuta să șlefuiești aspectul final al camerei tale. De la textură inedită pe pereți, la accente metalice subtile la mobilier sau tapițeria elegantă de la pat, aceste chestiuni minore pot să contureze aspectul pe care ți-l dorești, fără să fie nevoie să faci investiții majore în ceea ce privește elementele principale de mobilier. Câteva schimbări mici pot face o diferență uriașă dacă le faci în concordanță cu dorințele tale și recomandările specialiștilor.

 

Eleganța este ușor de atins dacă ții cont de câteva reguli simple și alegi să cumperi piesele potrivite de la magazine care pun accent pe calitate și design-uri inedite. Alegând un pat tapițat de la ExpoMob nu doar că vei obține un ambient deosebit și rafinat, dar te bucuri totodată de durabilitate și aspect impecabili ani la rând, fără să fie nevoie să reinvestești într-un articol similar prea curând!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum alegem canapeaua potrivita Cum alegem canapeaua potrivita
Accesorii care iti transforma mobila de bucatarie intr-una extrem de eficienta Accesorii care iti transforma mobila de bucatarie intr-una extrem de eficienta
Bonaldo, relaxare in stil italian Bonaldo, relaxare in stil italian
Ce trebuie sa stiti cand cumparati mobilierul pentru casa Ce trebuie sa stiti cand cumparati mobilierul pentru casa
Mobilier si decoratiuni nemtesti cu suflet romanesc Mobilier si decoratiuni nemtesti cu suflet romanesc
Mobilierul eco Mobilierul eco

Vezi mai multe articole